Huis
Tuin
Video

3 tips voor het kiezen van jouw perfecte vloer

In samenwerking met KARWEI
Misschien wel de meest bepalende factor in een ruimte: de vloer. Want een houten vloer geeft je kamer een totaal andere uitstraling dan een vloer met betonlook. En ook in gebruik en onderhoud zijn de verschillen groot. Maar hoe en waar begin je dan? Met het lezen van dit artikel! Drie tips van KARWEI voor het kiezen van de juiste vloer.

1.    Begin praktisch

Vraag je eerst af wat handig en haalbaar is in jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld jonge kinderen of huisdieren? Dan is een vloer die gemakkelijk schoon te houden is fijn, en tapijt dus niet de beste keuze.
Woon je in een appartementencomplex met benedenburen? Dan kan een harde vloer voor geluidsoverlast zorgen en tapijt juist wél weer een goed idee zijn. Denk in dit geval ook goed aan je ondervloer, die is erg van invloed op geluidsisolatie.
Ook je budget speelt natuurlijk een rol. Heb je een enorme oppervlakte te ‘vullen’, dan zijn dure tegels of echt hout misschien wat aan de prijzige kant. Laminaat is dan bijvoorbeeld realistischer.
En kijk ook goed naar de ruimte waar het om gaat. In een kleine ruimte met weinig daglicht is het verstandig om voor een lichte kleur te gaan, dit maakt de ruimte optisch groter en lichter.

2.    Bepaal welke sfeer je wilt bereiken

De sfeer van een ruimte wordt voor een groot deel bepaald door de vloer die er ligt. Een houten vloer zorgt bijvoorbeeld voor een warme en luxe uitstraling, net als bepaalde laminaatsoorten. En een donkere houten vloer geeft een klassieker gevoel, dan bijvoorbeeld een lichte whitewash vloer. Die geeft je ruimte juist een moderner tintje. 

PVC en vloertegels zijn gladder en killer dan hout, en geven je ruimte daardoor een wat koudere en strakkere look. Hou je van een stoere industriële stijl, dan kan dit dus een goede optie zijn. Met een los vloerkleed kun je het ‘kille’ effect weer een beetje doen afnemen. Vloerbedekking of tapijt zorgt -zowel letterlijk als figuurlijk- voor warmte en kan daardoor uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld de slaapkamer, maar natuurlijk ook voor je woonkamer. Zeker wanneer je een laagpolig tapijt kiest, is dit beter schoon te houden dan vaak gedacht wordt.

3.    Ga naar de winkel

Kleuren en materialen van een vloer zijn heel moeilijk te beoordelen op basis van een plaatje of website. Dus ga naar een (of meer) winkel(s) en kijk, voel en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Bij KARWEI heb je keuze uit een enorme hoeveelheid vloeren. Van echte houten vloeren tot laminaat en van PVC en tapijt tot tegels. Hier vind je het hele assortiment.
Van veel vloeren kun je staaltje mee naar huis krijgen. Doe dit om te zien of de kleur goed uitkomt in het licht van jouw ruimte, en of de vloer goed met je meubels en wanden matcht.
Veel vloerplezier gewenst!

Ga naar de website van KARWEI voor nog meer vloerinspiratie en -ideeën.

ID: 3025

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven