Huis
Tuin
Video

4 handige tips voor een tijdloos interieur

We geven toe, ook wij hebben geregeld (lees: elke dag) dat we alles willen hebben wat we zien. Maar dat is niet alleen een zware last voor de bankrekening, al die impulsaankopen zorgen er ook voor dat je interieur verre van tijdloos is en we het ook zo weer zat zijn. We geven je vier tips hoe je wél een tijdloos interieur creëert.

1. Kies voor tijdloze klassiekers

Vooral met meubels is het wel zo handig om te kiezen voor items die je over tientallen jaren nog steeds mooi vindt. Daarom adviseren we: kies voor tijdloze klassiekers, omdat die -in tegenstelling tot die ene trendy bank of die geinige eetkamerstoelen- nou eenmaal nooit zullen vervelen.

Deze spullen hebben vaak wel een behoorlijk prijskaartje, maar geloof ons: het is de investering waard, omdat je uiteindelijk waarschijnlijk nog goedkoper bent met de aanschaf van één designeritem dan wanneer je elk jaar of elk seizoen weer wat nieuws wil kopen.

 

2. Kies voor neutrale kleuren voor een tijdloze basis

Wil je een goede, tijdloze basis voor je interieur, kies dan voor neutrale kleuren. En met neutraal bedoelen we echt niet dat je alles wit moet verven. Een knalgele muur lijkt op het moment misschien leuk, maar dit is erg trendgevoelig en de kans is aanzienlijk groot dat je dit volgend jaar wel weer zat bent. Daarnaast moet de rest van je interieur natuurlijk ook goed aansluiten op die uitgesproken kleur en dat gaat nou eenmaal makkelijker met een neutrale kleur.

3. Voeg trendgevoelige kleuren en patronen toe met accessoires

Hierboven zeiden we dan wel dat je bij een tijdloos interieur het best kunt kiezen voor rustige kleuren. Maar mocht je nou toch graag een mooi patroon of een bepaalde uitsprekende kleur aan je interieur toe willen voegen, doe dat dan met accessoires. Waarom? Omdat je accessoires heel gemakkelijk kunt wisselen (en bewaren, mocht je het jaren later weer terug willen brengen in je interieur) zonder gelijk je hele huis om te moeten gooien.

4. Investeer in de belangrijkste dingen

Koopjes en budget items, we zijn er gek op. Maar toch blijven we altijd onze moeder horen zeggen ‘Goedkoop is duurkoop’, en daar moeten we haar toch in veel gevallen wel gelijk in geven. Daarom is een investering in de belangrijkste meubelstukken het hoge prijskaartje echt wel waard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie bank, een comfortabel bed, een praktische kledingkast of een mooi designer item waar je op slag verliefd op werd. Spaar hiervoor en investeer er in, want ga je voor de goedkopere variant is de kans groot dat je spijt krijgt omdat het het toch nét niet is of omdat de kwaliteit niet naar wens is.

Headerfoto: Alexander White / Henrik Nero
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2997

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven