Huis
Tuin
Video

4 manieren om rieten manden in je interieur te gebruiken

Manden zijn natuurlijk ideaal om van alles in op te bergen, maar ze zijn ook ontzettend leuk om ter decoratie te gebruiken in je interieur. We laten je 4 manieren zien om manden in je interieur te gebruiken.

Foto: Lindsay Salazar Photography  voor Studio McGee

 

1. Plantenmand
Een rieten mand is een perfect alternatief voor een plantenpot. Zorg er alleen wel voor dat je in de mand ook nog een stevige plantenpot zet, met een schaaltje er onder om het water op te vangen. Waarom dat? Lees deze supertip maar eens.

Foto: Lotte Wullems

 

Dip dye plantenmand
Dip dye kennen we natuurlijk als manier om je haar te verven, maar het werkt ook heel goed met leuke accessoires zoals een rieten mand voor bijvoorbeeld je plant. Even voor de helft dippen in de verf en vervolgens (op z’n kop) laten opdrogen. En het leuke is dat je dit heel gemakkelijk zelf kunt doen met de kleur die je zelf het leukst vindt. Ga je voor een zachte pastelkleur of voor een lekkere knalkleur?

Foto: Amy Bartlam

 

2. Op de grond, naast de bank of de open haard
Manden zijn ten eerste natuurlijk handig om dingen in op te bergen. Speelgoed, haardhout, warme kleedjes. Deze manden (twee verschillende naast elkaar is extra mooi) kun je bijvoorbeeld op de grond naast de bank of naast de open haard zetten.

Foto: Lotte Wullems

 

3. Kleine manden aan de muur
In dit geval functioneert de mand niet als opbergplek, maar puur ter decoratie. Combineer verschillende kleuren en formaten mandjes met elkaar en hang ze aan de muur zoals je hierboven ziet. 

Foto: Studio McGee

 

4. In een open kast
Een perfecte manier om bijvoorbeeld een grote hoeveelheid speelgoed op te bergen: stop het in een aantal grote manden en zet ze in een stellingkast naast en boven elkaar. Staat nog mooi en lekker opgeruimd ook. Uiteraard moet je hierbij wel opletten dat de manden niet overvol raken, want als het eruit puilt oogt het alsnog rommelig. Dreigt dit wel te gebeuren, koop er dan gewoon nog een mand bij, meerdere manden op een rij staat des te leuker!

 

Headerfoto: A pair and a spare diy
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2859

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven