Huis
Tuin
Video

4 tips om meer rust in je interieur te creëren

Wat is er nou fijner dan thuiskomen in een oase van rust? Een plek om alle zorgen van de dag te vergeten en heerlijk te kunnen ontspannen. Ontbreekt dat gevoel nog bij jou? Dan hebben we vier tips voor je om meer rust in je interieur te brengen.

1. Houd de basis rustig

Neutrale kleuren zorgen voor een rustige uitstraling. Denk aan zandtinten, grijs, maar ook - als je het durft - donkerblauw. Door één of twee sobere tinten als basiskleur te kiezen, creëer je een fijn pallet waar je speelse kleuraccenten aan toe kunt voegen voor meer spanning. Ook natuurlijke materialen, zoals rotan, linnen en hout geven je huis een vleugje kalmte.

 

Zien hoe sfeervol een donker interieur uit kan pakken? Spiek dan eens binnen in het Amsterdamse appartement van interieurstylist Magriet Kok.

2. Balans in je interieur

Je weet elke kleuren je wil gebruiken, maar soms kan het nog lastig zijn om de juiste verhoudingen te vinden. Een handig trucje om de juiste balans te vinden in je interieur, is door de 60/30/10-regel toe te passen: 60 procent bestaat uit een dominante kleur (de muren, bijvoorbeeld), 30 procent is een secundaire kleuren (de grote meubelstukken) en met de laatste 10 procent - de accentkleur - voeg je wat spanning toe. 

3. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Het is wellicht niet de allerleukste tip, maar toch is het erg belangrijk om je huis opgeruimd te houden. Maak je bed op als je opstaat, was de vaat af na het eten en zorg voor voldoende opbergruimte. 

4. Sfeerverlichting

Om écht tot rust te komen thuis, is het belangrijk dat er genoeg warmte en sfeer is in huis. Immers: het moet voor jou een fijne plek zijn. Wanneer de avond valt, kun je dit huiselijke gevoel creëren door te kiezen voor mooie sfeerverlichting. Ga voor warm en dimbaar licht - een té felle lamp oogt namelijk te hard en daardoor onrustig. Wakkerende kaarsjes zijn natuurlijk ook perfect om helemaal zen te worden na een drukke dag.

ID: 2695

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven