Huis
Tuin
Video

Galmt het in huis? 4 tips om de akoestiek te verbeteren

De akoestiek is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je huis, maar het is wel superbelangrijk, want niemand wil een galm in huis. Wij geven je 4 tips om de akoestiek in je huis te verbeteren.

1. Gebruik een vloerkleed

Hoe harder het materiaal, hoe slechter de akoestiek. Een betonvloer in huis kan heel stijlvol zijn, maar dus niet heel praktisch. Gelukkig kun je de akoestiek beter maken door een hoogpollig vloerkleed neer te leggen. Zo heb je én een stijlvol huis, én mooie akoestiek. Multifunctioneel dus.

2. Kies voor wanddecoratie

Heb je liever geen kleed op de vloer? Dan kun je 'm ook gewoon aan je muur hangen. Want een wandkleed, of andere wanddecoratie zoals een mooi schilderij zorgt ook voor een betere akoestiek in huis. 

wandkleed

3. Kies je gordijnen slim

Je hebt vast weleens je raam dichtgedaan omdat je last had van geluiden van buiten. Dit scheelt enorm veel lawaai. Maar niet alleen ramen zijn belangrijk voor de akoestiek. Ook gordijnen kunnen je akoestiek verbeteren. Kies voor gordijnen met een volle stof. Dit voorkomt veel weerkaatsingen van geluiden. Nog beter resultaat krijgen? Kies dan voor iets extra’s voor je raam, zoals rolgordijnen of vitrage.  

4. Gebruik stoffen materialen

Stoffen meubels absorberen veel geluid. Een stoffen bank is perfect als je de akoestiek in je huis wil verbeteren. Liever een bank van een heel ander materiaal? Dat kan! Laat dan stof in andere delen van je interieur terugkomen, zoals in de  kussens. 

Fotocredits
Headerfoto: Getty Images
Foto 1: Lotte Wullems

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3329

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven