Huis
Tuin
Video

4 tips voor een mooie gallery wall

De gallery wall in niet meer weg te denken uit menig interieur. Een mooie muur vol met lijstjes, foto’s, prints etcetera. Lukt het toch niet om jouw muur Pinterest-waardig te krijgen? Hier zijn vier tips om je gallery wall op en top te stijlen.

1. Gebruik verschillende lijstjes

Voor een speels effect is het leuk om gebruik te maken van verschillende lijstjes. Je kunt hier bijvoorbeeld verschillende kleuren of prints gebruiken. Door dit te doen lijkt je fotomuur minder formeel en een stuk gezelliger. Probeer het echter wel een klein beetje rustig te houden, je wilt immers dat de aandacht naar de inhoud van de lijstjes gaat.

2. Varieer in grootte en vorm

Als je allemaal dezelfde maat van fotolijstjes gebruikt, kan je muur een beetje saai ogen. Om het wat nonchalanter te laten lijken, kun je bijvoorbeeld een groot frame ophangen met kleinere eromheen.

3. Hang verschillende items op

Een gallery wall hoeft natuurlijk niet alleen naar foto’s te bevatten. Hang ook eens een leuk kunststuk op of een mooie quote. Ook hoeft niet alles wat je ophangt in een fotolijstje te zitten. Een plantje of een spiegeltje passen ook prima op de muur.

4. Plannen!

Voordat je begint met timmeren is het slim om eerst te kijken hoe je alles wil ophangen. Dit kan heel handig door de vormen van je lijsten en objecten over te tekenen op papier. Knip deze uit en dan kan je gaan puzzelen, op de vloer of op de muur. Plak eerst de papieren op met plakband zodat je kunt zien hoe het staat

Nog meer inspiratie voor je gallery wall nodig? Vind hier nog een item om tussen je kunststukken te hangen!

Fotocredits
Headerfoto: Jonny Caspari - Unsplash
Foto 1: Tom Balabaud - Pexels 
Foto 2: Nathan Dumlao - Unsplash 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Apartment Therapy

ID: 4333

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven