Huis
Tuin
Video

4 valkuilen bij het kopen van een nieuwe bank

De bank is vaak het centerpiece van de woonkamer. Je wilt dan ook een goede bank hebben waar je niet binnen een tijdje op uit bent gekeken. Om je een handje te helpen, verklappen wij vier valkuilen bij het kopen van een nieuwe bank.

1. Te snel een keuze maken

We zijn snel geneigd om een bank te kopen die in de aanbieding is, of die we zo mooi vinden in de etalage. Maar bedenk goed, je moet ongeveer zeven jaar tegen de bank aankijken. Denk daarom goed na over je keuze. De bank staat in je eigen woonkamer waarschijnlijk hartstikke anders dan in de etalage. Zorg er daarom voor dat je meet of de bank in je woonkamer past en neem een kleurenstaal van je woonkamer mee zodat je een idee hebt hoe die eruit gaat zien.

2. Je kiest voor de verkeerde materiaal

Je koopt dus een bank die helemaal jouw smaak is, het is dan ook belangrijk dat die lang mooi blijft. Daarom is het verstandig om rekening te houden met je woonsituatie. Het je kinderen? Een hond? Katten? Dan heb je meer om rekening mee te houden dan als je alleen woont. Een stoffen bank kan dan sneller vies worden en verslijten. 

Denk ook aan de zon. Katoen en zijde verkleuren sneller in het licht. Vraag daarom om advies bij het kopen van een bank, zo weet je zeker dat je een bank van het goede materiaal koopt.

bruine bank met planten

3. Alles in hetzelfde model

Veel mensen zijn geneigd om bijpassende fauteuils of loveseat te kopen. Probeer in plaats daarvan om wat anders te doen. Zo maak je je kamer wat dynamischer en ziet je interieur er speelser uit.

4. De onderkant is ook belangrijk

De onderkant van het bankstel kan een wereld van verschil maken. Voor een kleine woonkamer kun je het best een bank op pootjes kiezen. Waarom? Lees dat hier. In grote woonkamers kan makkelijk een bank zetten die tot de vloer doorloopt. Zo kan je goed een statement maken.

Benieuwd welke banken het best in een kleine woonkamer passen? Wij vertellen het je hier.

Fotocredits
Header: Andrew Spencer - Unsplash
Foto 1: Industrieel Chique

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3677

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven