Huis
Tuin
Video

5 handige tips om eenvoudig te besparen tijdens het klussen

Wanneer je gaat klussen merk je pas vaak tijdens het klussen dat het eigenlijk meer geld kost dan verwacht. Zonde, want dit hoeft niet.

Maak een plan

Maak van tevoren een plan. Wat wil je in je huis aanpakken en hoeveel geld heb je hier voor over. Maak naast een klusplan dus ook een financieel plan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Recycle

Wil je de woonkamer opknappen? En zit je te denken aan nieuwe meubels en een nieuwe vloer? Je vloer behandelen of je meubels een nieuw likje verf of een nieuwe stof geven bespaart enorm in de kosten. Je huis ziet er weer fris en opgeknapt uit, zonder allemaal nieuwe dingen aan te hoeven schaffen. Denk bij recyclen ook aan je buurman die zijn huis net heeft geverfd. Heeft hij nog kwasten over? Of een blik verf over in de kleur die jij wil? Maak dan een deal met hem.

Leen gereedschap

Vraag eens rond in je kringen of je gereedschap kunt lenen. Zo hoef je niet zelf dingen aan te schaffen of te gaan huren.

Doe het zelf

Heb je een klus en denk je het zelf te kunnen? Doe dat dan! Het scheelt namelijk vaak enorm in kosten wanneer je iets zelf opknapt of je een partij inhuurt. Je hoeft namelijk geen salaris aan jezelf te betalen.

Begin van boven naar beneden

Wil je een ruimte opknappen? Begin dan altijd van boven naar beneden. Het is nogal zonde als je een nieuwe vloer aanlegt en deze vervolgens verpest omdat er verf of krassen opkomen omdat je de muur aan het opknappen bent en met meubels schuift.

Fotobronnen:

Headerfoto: Rawpixels - Unsplash 

ID: 2598

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven