Huis
Tuin
Video

5 originele manieren om je boekenkast in te richten

Je hebt van die mensen die hun boekenkast netjes op alfabet sorteren en je hebt mensen die alle boeken door elkaar mixen. Maar… er bestaan ook nog andere manieren om je boekenkast in te richten. Heel originele manieren welteverstaan!

1. Op grootte sorteren

Speciaal voor de OCD’ers onder ons: lekker op grootte sorteren. Oogt minder rommelig en geeft een leuk effect. Zo kun je van klein naar groot, van groot naar klein, of maak er gewoon piramides en trappetjes van als je écht origineel wil zijn.

2. Op kleur sorteren

Nog zo’n fijne om te zien: op kleur gesorteerd! Zet je alle gekleurde boeken bij de juiste kleur, dan krijg je uiteindelijk een geweldig mooie regenboog in je boekenkast.

boekenkast kleur

3. Horizontaal stapelen

Wie heeft eigenlijk ooit bedacht dat je boeken verticaal tegen elkaar aan hoort te zetten? Oke, het is misschien wel het handigst, maar horizontaal op elkaar stapelen ziet er nou eenmaal ook erg leuk uit. Je kunt er voor kiezen om al je boeken horizontaal te stapelen, maar je kunt er ook voor kiezen een deel verticaal en een deel horizontaal neer te zetten.

boekenkast liggend

4. Met de kaft naar voren

Je kunt niet ontkennen dat de voorkant van een boek eigenlijk het mooiste deel van het boek is. Zonde om die weg te stoppen in de boekenkast toch?! Daarom is het leuk om een aantal van je favoriete boeken juist met de kaft naar voren te zetten. Afgewisseld met een aantal boeken horizontaal en/of verticaal gestapeld.

boekenkast voorkant

5. Met de paginarand naar voren

Deze optie is verre van praktisch, vooral wanneer je een specifiek boek moet zoeken. Maar hé… het ziet er tenminste wel origineel én rustig uit!

boekenkast zijkant

Fotocredits
Headerfoto: Nick Fewings - Unsplash
Foto 1: Cody Guilfoyle
Foto 2: Amy Azzarito - Design Sponge
Foto 3: Bespoke Interior Design
Foto 4: Alvhem

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3259

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven