Huis
Tuin
Video

Met deze 5 planten in huis heb je minder kans op de griep

Het lijkt erop dat we allemaal één voor één geveld worden door de griep. Nog niet aan de beurt geweest? Wellicht kun je het voorkomen door één van deze 5 planten in huis te halen!

Onderzoek van de Edith Cowan University in Perth (Australië) wijst namelijk uit dat de kans op griep kleiner wordt als je omgeven wordt door planten.

Zuivere lucht

Planten zuiveren namelijk de lucht van bacteriën. En die bacteriën zijn nou eenmaal funest tijdens een griepepidemie. Dus wanneer je partner, je kind of je collega naast je zit te snotteren zou het zomaar kunnen dat een paar mooie kamerplanten je extra kunnen beschermen en zo een besmetting kunnen voorkomen.

Overigens zuiveren de planten de lucht niet alleen van bacteriën, ook kunnen ze schadelijke chemische stoffen bestrijden. Moet je nu gelijk je hele woonkamer ombouwen tot jungle? Nee hoor, volgens de onderzoekers zou één middelgrote plant per 2,2 vierkante meter het gunstigste effect op je gezondheid hebben.

Naar aanleiding van deze studie deed de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA onderzoek naar de meest luchtzuiverende planten. Kortom, deze planten moet je in huis halen om zo min mogelijk kans te maken op de griep!

1. Dracaena of drakenbloedboom (Dracaena marginata 'Magenta')

Hoewel de naam misschien een beetje af kan schrikken is deze plant juist hartstikke sierlijk door zijn dunne stam, de puntige dunne bladeren en de stoere rode rand. Daarnaast is de plant ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk én natuurijk een ster in het zuiveren van de lucht.

2. De goudpalm/Areca palm (Dypsis lutescens)

Een makkelijk te onderhouden plant die de lucht vochtig houdt. Ideaal dus wanneer de lucht in je huis is door bijvoorbeeld de verwarming. De goudpalm is één van de effectiefste luchtzuiverende kamerplanten. Maar let op als je klein woont, want deze plant kan erg groot worden!

goudpalm

3. Bamboepalm of stokpalm (Chamaedorea seifrizii)

De lange groene bladeren van deze exotische plant zorgen niet alleen voor een frisse sfeer in huis, hij zorgt er ook nog eens voor een schone lucht in huis. De plant heeft wel veel water nodig, dus bedenk wel dat dit geen geschikte plant is als je veel van huis bent. De plant is het gelukkigst bij een temperatuur tussen de 16 en 24°C. Perfecte kamertemperatuur dus!

bamboepalm

4. Indische rubberboom

Heb je geen groene vingers? Dan is dit jouw plant! Deze plant staat niet alleen in het toplijstje van meest luchtzuiverende planten, maar ook in ons lijstje van bijna onmogelijk te doden planten. De plant kan namelijk prima overleven op weinig licht en weinig warmte. Maar let wel op met kinderen en huisdieren, de bladeren hebben dan wel een zuiverend effect, toch kunnen ze wel giftig zijn.

rubberplant

5. Philodendron

Een van onze favorieten! Een plant met prachtige, grote, donkergroene bladeren die er in vele verschillende variaties zijn. Ovale bladeren, spitse bladeren, hartvormige bladeren en zelfs met gaten! Daarnaast is de plant ook nog eens heel erg sterk, dus ook deze plant kun je bijna niet dood laten gaan. Maar waar het ons natuurlijk vooral om gaat is het feit dat ook deze prachtplant heel goed is in het zuiveren van de lucht. Alleen maar voordelen dus!

philodendron

Daarnaast is het ook handig deze dingen goed schoon te houden wil je de griep buiten de deur houden. 

En welke planten je het beste op kantoor kunt zetten?
Ook daar is onderzoek naar gedaan. Met deze 4 planten zit je hoe dan ook goed!

Fotocredits
Headerfoto: Jordan Whitt - Unsplash  
Foto 1: Bakker  
Foto 2: Bakker  
Foto 3: Bakker
Foto 4: Scott Webb - Unsplash  
Foto 5: bstad - Pixabay

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Margriet

ID: 4252

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven