Huis
Tuin
Video

5 planten tegen muggen

Word je tijdens warme zomeravonden helemaal gek van die kleine, bloeddorstige monstertjes die rondjes om je hoofd zoemen? Dan hebben we een handige én stijlvolle oplossing voor je: creëer een urban jungle in huis. Dit zijn vijf planten tegen muggen.

1. Lavendel

Wij houden van de geur van lavendel, muggen zijn er iets minder fan. En komt dat even goed uit! De lavendelplant houdt van zon en doet het dus niet alleen goed in je tuin, maar ook op je vensterbank. Geen groene vingers? Je kunt de paarse bloemetjes gemakkelijk laten drogen. Leg een aantal takjes op je nachtkastje. Het helpt niet alleen tegen muggen, maar de geur zorgt er ook voor dat je beter slaapt.

2. Kattenkruid

Uit onderzoek is gebleken dat kattenkruid tien keer effectiever tegen muggen is dan DEET. Haal dus snel een bosje in huis. Heb je een kat? Deze viervoeters zijn ook dol op dit kruid.

 

3. Basilicumplant

Heerlijk in pasta's, het staat huiselijk op je aanrecht en het houdt muggen uit de buurt. Vind jij het nou lastig om jouw basilicumplant in leven te houden? Volg dan deze tips.

 

4. Citroengras

Een geurkaars met citroengeur wordt al vaak op tafel gezet, om sfeer te creëren en muggen te weren. Maar ook citroengras werkt prima. Zet het in een leuk potje en plaats het bij je andere planten zodat het onderdeel wordt van jouw urban jungle.

5. Munt

Zorgeloos, zonder gezoem, genieten van je mojito. Waar een paar takjes munt al niet goed voor zijn!

ID: 2741

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven