Huis
Tuin
Video

5 redenen om voor nep planten te kiezen

Waarom je in hemelsnaam nep planten zou nemen als je ook gewoon echte planten voor een prikkie kunt kopen?! Nou, daar zijn eigenlijk behoorlijk veel logische redenen voor.

1. Voor mensen zonder groene vingers

Het mag wel duidelijk zijn: kunstplanten zijn gewoon heel makkelijk. Ze hebben geen verzorging nodig, dus ze zijn ideaal voor mensen zonder groene vingers. Laat jij iedere plant doodgaan, hoe hard je ook je best doet? Misschien moet je je er dan maar aan over geven en voor een prachtige nepper kiezen.

2. Voor mensen met een planten allergie

Een plantenallergie moet erg vervelend zijn. Wij zouden het zelf ook verschrikkelijk vinden om geen planten in huis te mogen zetten.  Maar dat betekent niet dat je die groene toppers helemaal uit je huis moet verbannen. Kies een paar mooie nep exemplaren uit en je mist niks. Oke… hooguit dat beetje extra zuurstof misschien...

3. Ideaal als je veel van huis bent

Ben je veel van huis? Dan schiet de plantenverzorging er ongetwijfeld geregeld bij in. En kom je dan eindelijk weer thuis, dan is de kans groot dat je plant helemaal uitgedroogd is, óf juist is verzopen omdat je voor vertrek misschien dacht dat extra veel water wel even goed was. Dus niet! In dat geval kun je misschien maar beter voor een nepplant kiezen. Wil je toch nog wat echte planten in huis, dan kun je het geheel aanvullen met wat cactussen, want deze hebben minimale verzorging nodig hebben.

4. Op lange termijn goedkoper

Bij aanschaf kunnen kunstplanten soms behoorlijk prijzig zijn, zeker wanneer je voor een mooi exemplaar kiest. Maar op lange termijn zijn ze gewoon echt een stuk goedkoper dan echte planten. Waarom? Omdat ze simpelweg veel langer mee gaan, dus je hoeft ze als het goed is maar één keer aan te schaffen. Gewoon regelmatig even afstoffen en uit de buurt van kaarsjes houden, dan blijven ze voor eeuwig staan.

5. Ze zijn soms gewoon echt heel mooi

Maar… doe het dan wel goed, en kies voor een nep plant die ook echt niet van echt te onderscheiden is. Zoals een van deze knappe neppers.

Fotocredits
Alle foto’s: Mica - Bakker

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3388

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven