Huis
Tuin
Video

5 redenen om een spiegel in de tuin op te hangen

Een spiegel is waarschijnlijk niet het eerste item waaraan je denkt bij het inrichten en stylen van je tuin. Maar eigenlijk is dat zo gek nog niet. We laten je zien waarom een spiegel in je tuin een supergoed idee is!

Foto: Simone Sintenie

 

1. Spiegelbeeld: meer bloemen
Hier gaven we je al een supertip om een mooie volle bos bloemen neer te zetten zonder veel geld uit te geven. Maar… we hebben nog een simpele maar effectieve tip. Want staat er een mooie bos bloemen op je tuintafel en heb je een spiegel aan de schutting of buitenwand hangen, dan zul je zien dat je de bos bloemen ook continu in het spiegelbeeld zal zien staan. En jawel, zo heb je dus eigenlijk heel vaak twee mooie bossen bloemen in je blikveld.

 

2. Ruimtelijker
Het is algemeen bekend dat spiegels voor optische illusies kunnen zorgen en een ruimte dus ook groter kunnen laten lijken. Ideaal om je kleine tuin ruimer te laten lijken dus!

 

3. Meer licht
Spiegels zorgen niet alleen voor een ruimtelijker effect, ook zorgt het er voor dat je tuin lichter lijkt. Ideaal wanneer je tuin behoorlijk ingebouwd zit tussen de huizen en tuinen naast je, waardoor je tuin donkerder wordt. Met deze truc wordt het geheel dus net even wat lichter. 

 

Tip: hang de spiegel zo op dat 'ie een groot gedeelte van de dag licht vangt en dit verder in de tuin kan verspreiden.

Foto: Simone Sintenie

 

4. Een fop doorkijkje
Als je naar de foto hierboven kijkt zie je op het eerste gezicht veel raampartijen. Maar... er zit een fopper tussen, want links hangt er een spiegel terwijl dat ook een raam had kunnen zijn als je snel kijkt. Een fop doorkijkje dus! 

Foto: Simone Sintenie

 

5. Speels effect
Maar bovenop alle praktische voordelen zorgt het vooral voor een heel erg leuk en speels effect. Weer eens wat anders dan de standaard plantenbakken aan de muur!

 

Tip: Je kunt voor een grote spiegel gaan voor een groots effect, maar minstens zo leuk is het als je voor meerdere kleine spiegels kiest.

 

Headerfoto: Tenniswood
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2893

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven