Huis
Tuin
Video

6 simpele tips om je huis goedkoper warm te krijgen

Niets zo vervelend als thuiskomen in een ijskoud huis. Maar je wil ook geen torenhoge energiekosten hebben. Paniek! Wij geven je zes tips waarmee je op een goedkope manier je huis warm krijgt.

1. Gordijnen en deuren dicht

Ook al heb je dubbele ramen: door kiertjes bij de ramen kan het nog wel eens tochten. Dit kun je makkelijk oplossen door gewoon de gordijnen dicht te doen. Doe ook meteen je deuren dicht, hierdoor haal je de tocht ook weg. Heel simpel, maar het scheelt een hoop kou.

2. Verplaats je bank

Heerlijk, je lekker warme bank naast de verwarming. Maar hierdoor wordt het in de rest van de kamer een stuk kouder. Als je de bank te dicht bij de verwarming zet, absorbeert het de warmte die eigenlijk je hele kamer zou moeten opwarmen. Zorg daarom dus dat je radiatoren vrij staan in huis.

3. Gebruik een vloerkleed

Koude handen en voeten maken meteen heel je lichaam koud. Daar zijn gelukkig oplossingen voor! Een vloerkleed zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat door de vloer. Kies voor een lekker warm vloerkleed waarop je zelfs met blote voeten heerlijk kunt lopen. Extra voordeel: heb je meteen een excuus waarom je een nieuw vloerkleed mag kopen.

4. Steek kaarsjes aan

Met kaarsjes krijg je niet alleen een warme sfeer in huis, maar je krijgt het hiermee ook letterlijk warmer. Zet meerdere kaarsjes neer en warm op bij sfeervol kaarslicht. Dit werkt vooral perfect in kleine ruimtes.

5. Ga voor de open haard

Met een open haard krijg je het op een goedkope manier warm in huis. Dus zet die radiator omlaag en stook je openhaard weer eens warm. Ook heerlijk in combinatie met een kopje warme chocomel.

6. Gebruik radiatorfolie

 Wist je dat er budgetproof manier is om je huis nóg sneller warm te krijgen en te besparen op energie? Gebruik radiatorfolie! Hier lees je meer over deze supertip.

Fotocredits
Headerfoto: Matthewhenry -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen 

ID: 3589

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven