Huis
Tuin
Video

5 slimme opbergtips voor in huis

Woonkamer
Woon je klein, maar fijn? Dan zijn deze vijf opbergtips echt iets voor jou. Zo haal je het maximale uit de ruimte die je hebt.

Lekker laten hangen

Duik nog eens goed je keukenkastjes in. Waarschijnlijk kun je een hoop meer kwijt door de kastjes efficiënt in te delen of te stapelen. In het gootsteenkastje kun je de hoogte in. Als je een stang bovenin het keukenkastje bevestigt, dan kun je daar al je spuitflacons overheen hangen. Zo hou je onderop meer ruimte over.

The sky is the limit

Als je kiest voor een kast, kies dan voor een hoge kast. Op deze manier benut je alle ruimte tot aan het plafond. Vaak komen standaard kasten niet veel verder dan 1,80m. Dit is natuurlijk zonde van de loze ruimte boven de kast óf sta je weer op je tenen iets te pakken dat te ver op de kast is geschoven. In deze slaapkamer in Leiden heeft Thomas deze hoge kasten op maat gemaakt in een gekke hoek. Zo waren ook direct de verwarmingsbuizen weggewerkt en is alle ruimte maximaal benut.

hoge kast

Plakken maar!

We kennen de magneetstrips in de keuken om messen aan te hangen, maar ook in de badkamer kun je deze goed gebruiken. Hang een magneetstrip op voor alle losse kleine spullen die je in het badkamerkastje bewaard. Ideaal voor nagelschaartjes, vijlen, haarspeldjes, pincetten of kleine schaartjes. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

In het toilet of de badkamer is een spiegel bijna onmisbaar. Woon je klein, ga dan voor een spiegel met opbergruimte in de vorm van een spiegelkastje. Deze kasten zorgen voor meer plek in de badkamer en zo kun je het wastafelmeubel weer voor andere dingen gebruiken. Naast de medicijnkastjes met spiegel bestaan er ook hele leuke spiegels met opbergruimte, zoals we hier gebruikt hebben in het toilet in Amersfoort.

Kat in het bakkie

We sluiten deze lijst af met een tip voor hetzelfde keukenkastje als waar we mee begonnen. Hang aan de binnenkant van het deurtje een lectuurbak op. Dit keer niet voor je mappen of tijdschriften, maar om alle rollen in te bewaren. Zo heb je plek voor al je vuilniszakken, boterhammenzakjes en aluminium- en vershoudfolie. 

ID: 2453

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven