Huis
Tuin
Video

5 x geur in je interieur

De geur van net gewassen wasgoed, good old sandelhout of een oude bibliotheek (bestaat echt!). Je interieur is pas écht af, als je huis ook lekker ruikt. En zo’n fijne geur in huis kun je op verschillende manieren creëren. Vijf geurmakers die je huis de ultieme finishing touch geven!

In samenwerking met Robijn

1. Wierook
Wierook, waarschijnlijk de oudste manier om je huis te laten geuren. In 2000 voor Christus gebruikten de Chinezen deze geurige stokjes al. De kruidige geurpasta – want dat is wierook – wordt tot op de dag van vandaag in rituelen over de hele wereld gebruikt. In bepaalde culturen om boze geesten en demonen te verdrijven, in andere om te helpen ontspannen tijdens meditatie en yoga.

Maar bovenal is wierook een hele lekkere en effectieve manier om geur in je huis te brengen. De traditionele geuren zoals sandelhout en nag champa kunnen wat heftig zijn, maar er zijn ook volop zachtere geuren als kokos en lavendel te krijgen.

Ook fijn: wierook is niet zo duur. Je hebt al een doosje met 20 stokjes vanaf een paar euro.

2. Geurkaarsen
De geurkaars is momenteel enorm populair. Een beetje celebrity heeft naast een favoriete lipstick tegenwoordig ook een lievelingsgeurkaars, en je komt nog maar weinig woon- en kledingboetieks tegen waar geen geurende vlam brandt…

De kaarsen zijn er vele soorten en maten en variëren in prijs van één tot wel honderden euro’s. Vaak geldt: hoe sterker geparfumeerd en hoe exclusiever de geur, hoe duurder. Wat dacht je bijvoorbeeld van de geur van een bibliotheek? Of de geur van een nieuwe MacBook? Ze bestaan echt!

Een geurkaars van gemiddelde grootte heeft een brandtijd tussen de 30 en 50 uur, dus daar kun je heel wat avondjes plezier van hebben. Om er extra lang van te genieten is het slim om je kaars de eerste keren niet te kort aan te doen. Door eerst de hele bovenkant van de kaars te laten smelten, voorkom je een ‘tunnel’ rondom de lont van je kaars en kun je de kaars helemaal mooi vlak op laten branden.

3. Geurstokjes
Geurstokjes zijn een slimme manier om je huis permanent lekker te laten ruiken, in plaats van alleen op de momenten dat je thuis bent. Want in tegenstelling tot kaarsen en wierrook, geven geurstokjes continu geur af. Van een setje heb je zo’n drie maanden plezier. Het enige dat je hoeft te doen is ze elke paar dagen even omdraaien.

Net als wierook en geurkaarsen zijn geurstokjes in veel verschillende geuren te krijgen. Van traditionele bloesem tot koffiegeur. En ben je net als veel andere Nederlanders fan van de geur van vers gewassen wasgoed? Goed nieuws, Robijn heeft speciaal voor deze wasgoed-fans geurstokjes met de geur van schone was ontwikkeld! De Robijn Home geurstokjes zijn er in verschillende wasgoedgeuren: van de bloemengeur Pink Sensation tot de bekende en alom geliefde geur van Zwitsal.

4. Je eigen spa
Eucalyptus staat bekend om zijn frisse geur en het is nog eens fijn voor je luchtwegen ook. Als je een klein bosje eucalyptus aan je douchekop hangt (en je ogen dicht doet), waan je je thuis in een waar welness resort. Door de warme dampen van het douchewater komt de geur van de eucalyptus vrij en verspreidt deze zich als vanzelf door je badkamer en aanliggende ruimtes. Waarom naar de sauna als het gewoon thuis kan?

5. Doe het zelf
Potpourri klinkt een beetje truttig, maar het werkt nog steeds fantastisch. En je kunt het heel gemakkelijk zelf maken. Verzamel je favoriete geurige ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan rozenblaadjes, nootmuskaat, lavendel en kaneel.

Droog de ingrediënten op een warme, donkere plek. Als alles na een paar dagen mooi droog is, meng je de ingrediënten met een beetje olie in een pot die je luchtdicht kan afsluiten. Wanneer de ingrediënten goed gemixt zijn, laat je de pot staan en schud je hem om de paar dagen even om. Na zes weken is je potpourri op zijn best en ruikt je huis wekenlang naar jouw eigen, exclusieve huisgeur.


Ga naar de website van Robijn Home Geurstokjes voor meer informatie en verkooppunten.

 

ID: 2942

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven