Huis
Tuin
Video

5x leuke alternatieven voor een lambrisering

Tegenwoordig is een lambrisering in je interieur weer helemaal hot en happening. Zowel als in de slaapkamer, woonkamer of hal staat het onwijs leuk. Wil je dit ook, maar dan wel op een originele manier? Wij hebben de 5 leukste alternatieven voor je op een rijtje gezet!

1. Tegeltjes

In plaats van de traditionele, houten lambrisering zou je ook een gedeelte van de muur kunnen vullen met leuke tegeltjes. Dit zie je al wel vaker in de badkamer, maar waarom zou je de tegels van de keuken niet gewoon doortrekken? Zo verbind je de kamer ook nog eens met de keuken en het ziet er heel erg leuk uit! Kies bijvoorbeeld voor tegels in de vorm van een visgraat, zodat het een speels effect krijgt.

Deze 3 trends in de woonkamer verdwijnen weer
Woonkamer

2. Samengeperst hout

Wil je niet zoveel geld uitgeven aan de make-over van je muur? Samengeperst hout is gewoon te koop in de bouwmarkt en helemaal niet duur. Schroef eerst wat houtenbalkjes tegen de muur aan en daarna de grote platen van het samengeperste hout. Je kamer krijgt zo op een low budget manier een hele andere look!

3. Houten latjes

Hou je wel van klussen en vind je niet zo snel iets te moeilijk? Dan zou je ook kunnen gaan voor een lambrisering van houten latjes. Dit geeft je kamer echt een natuurlijke sfeer en het ziet er heel chic uit. Benieuwd hoe je dit doet? Hier lees je de werkbeschrijving. Je kunt de latjes natuurlijk net zo hoog door laten lopen als je zelf wil! 

4. Verf

Natuurlijk zou je een lambrisering ook gewoon met verf op de muur kunnen schilderen! Hierin kun je ook nog weer heel veel verschillende combinaties maken. Ga je voor een witte muur met een gekleurde lambrisering, verf je het allebei een kleurtje of doe je een lijn tussen de twee kleuren in?  Allemaal leuke combinaties die niet eens zo heel veel tijd en moeite kosten. Hier zie je hoe je zo'n strakke lijn op de muur verft.

Vind je het allemaal veel te strak? Een slordig geverfde lambrisering op de muur kan ook heel leuk zijn! Dit kan je gewoon met de roller doen . Tip: Teken van te voren wel een rechte lijn op de muur, zodat er niet té veel verschil tussen zit!

5. Boomstammen

Als je helemaal orgineel wilt zijn, vind je deze lambrisering waarschijnlijk helemaal te gek. Je hebt wel een boomstam nodig en een flinke zaag, maar dan heb je ook wat! Wissel af met grote en kleine boomstammen, zodat er een mooie balans ontstaat. 

Fotocredits:

Headerfoto: Toppstiles
Foto 1: Een goed verhaal
Foto 2: Domino
Foto 3: Eigen Huis & Tuin 
Foto 4: Instagram - huisjeaandehaven
Foto 5: Instagram - Oldangie

Alieke van Rijn
ID: 9735

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven