Huis
Tuin
Video

5x vinylplaten als decoratie in je interieur

Ben je een vinyl verzamelaar? Dan puilt je kast ongetwijfeld uit van de LP’s. Maar eigenlijk is het zonde dat je bij de gemiddelde vinylkast tegen de zijkanten van de platenhoezen kijkt, terwijl er toch echt wel pareltjes tussen zitten die je zo zou willen inlijsten. We geven je 5 tips om je vinylplaten als decoratie in je interieur terug te laten komen.

1. Vinyl wissellijsten

Deze speciale vinyl wissellijsten zijn ideaal voor vinyl-lovers die graag hun favoriete platen showen, maar ook geregeld willen wisselen. Hoewel dat klinkt als een behoorlijk gedoetje is het juist alles behalve dat. Met een speciaal kliksysteem klapt de voorkant namelijk gemakkelijk open waardoor je er elk moment een nieuwe plaat in kan schuiven. Handig!

Overigens is het ook heel leuk om één zo’n lijst boven je platenspeler te hangen en daar elke keer de hoes in te hangen van de plaat die op dat moment wordt afgespeeld.

2. Plankjes

Foto: Urban Outfitters Halifax

Misschien wel de simpelste maar tegelijkertijd ook één van de mooiste methodes om je favoriete platen ter decoratie in je interieur terug te laten komen. En het leuke is dat je het precies kunt aanpakken hoe je maar wil, zowel qua materiaal als opstelling. Ga je voor één plankje waar je er drie op zet, of plaats je meerdere planken boven elkaar zodat je de hele wand vol kunt hangen? It's up to you! 

3. Hangbakken

Foto: TeeBooks

Wil je je platen wel aan de muur zodat ze goed in het zicht zijn, maar biedt alleen een plankje niet genoeg opbergruimte? Dan kun je altijd nog voor deze strakke hangbakken aan de muur gaan. Kun je heerlijk door je verzameling bladeren, net als in de winkel!

4. Retro vinylstand

Foto: The Vinyl Factory

Eigenlijk valt deze retro vinylstand onder de categorie 'praktische opbergers', maar omdat de voorkant open is telt dit wat ons betreft evengoed als decoratie. We durven namelijk te wedden dat je ALTIJD je favoriete plaat vooraan plaatst. Kun je niet kiezen welke vooraan mag prijken? Rouleren mag!

5. Vinylrek

Foto: Urban Outfitters

Rekjes en kastjes bestaan er genoeg, maar deze variant vinden we extra tof omdat ze er met de voorkant naar je toe in worden gestald. Je kunt er aardig wat platen in kwijt, maar ook hier geldt dat je uiteraard je favoriete platen vooraan zet en het een leuk detail is in je interieur. En dat ie van goud is maakt het natuurlijk al helemaal classy!


Headerfoto: Roza Weerman
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2851

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven