Huis
Tuin
Video

5x zo is roze stoer en stijlvol

In samenwerking met KARWEI
We leren het eigenlijk al van jongs af aan; blauw is voor jongens, roze is voor meisjes. Maar is die gedachte inmiddels niet een beetje achterhaald? Roze kan juist een ontzettend stoere kleur zijn, ook voor het interieur van mannen. KARWEI geeft tips om roze stoer te maken.

1. De kleur

Je hebt roze en je hebt roze. Ga je voor knalroze, babyroze of richting fuchsia? Dan zit je inderdaad al snel aan de vrouwelijke kant. Maar als je kiest voor oudroze of poederroze, dan heb je een hele stoere kleur die de gevoelstemperatuur in de ruimte laat stijgen. En een warm gevoel, dat is genderneutraal. Is een roze muur een beetje teveel van het goede? Ga dan voor een paar leuke roze eyecatcher, zoals deze roze bank of dit roze vloerkleed.

2. De kleurencombinatie

Combineer je roze met wit, een andere kleur roze en misschien wel paars? Dan ben je rechtstreeks in een meidentienerkamer beland. Leuk als dat de bedoeling is, maar als je het stoerder wil, dan moet je andere combinaties maken. Wat dacht je van oudroze met zwart? Het zwart zorgt voor een industriële sfeer, terwijl het roze het gezellig en warm houdt. Denk bijvoorbeeld aan deze zwarte wandlampjes voor naast je bed. Wil je het helemaal goed doen? Gebruik dan ook messing accessoires, zoals dit leuke wandrek. Zo mix je elegantie met industrieel en blijft de warme sfeer behouden.

3. Natuur

Om ervoor te zorgen dat de ruimte een lekker natuurlijke touch krijgt, werkt het goed om groene planten neer te zetten. Groen en donkergroen combineren perfect bij een oudroze of poederroze kamer, dus een aantal goede planten mogen niet ontbreken. Een andere tip voor een natuurlijke touch zijn rieten manden of plantenpotten. Dat geeft de ruimte ook meteen een touch of nature.

4. Materialen

Het gebruik van verschillende materialen binnen een bepaald kleurenpalet zorgt ervoor dat de kamer speels oogt, maar tegelijkertijd ook een eenheid is. Bovendien is een mix van materialen een garantie voor een stoer en stylisch verantwoord interieur. Ga dus voor fluwelen gordijnen in een natuurlijke tint, een oudroze muur en een wollen sprei in een andere natuurlijke tint. Kies voor zwarte kussentjes en hang een paar zwart-wit tekeningen aan de muur. Zo heb je het roze binnen no time stoer gemaakt.

5. Wees subtiel

Een kamer waar alle muren, accessoires en bloemen roze zijn, doet al snel denken aan een snoepwinkel. Wees dus subtiel. Mix met varianten oudroze voor de muren en blijf weg bij het babyroze. Ga voor een paar items in de ruimte in dezelfde tint, in plaats van het hele interieur. Wat dacht je van deze fluweel roze stoel of dit pareltje van een kruk? Verder combineer je met verschillende materialen en kleuren en zet je lekker veel planten neer. Wedden dat roze met deze tips stoer wordt?

ID: 4255

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven