Huis
Tuin
Video

6 originele manieren om een stolp te decoreren

Hartstikke leuk, zo’n glazen stolp waar je accessoires en decoraties in kunt bewaren. Maar… hoe kleed je dat nou een beetje origineel en persoonlijk aan? We geven je 6 leuke ideeën:

1. Je mooiste verzamelingen

Ben je een verzamelaar? In het bos, op vakantie, op het strand… Waar je ook bent, je vindt altijd wel iets moois om mee te nemen. Maar wat doe je er mee? Een stolp is perfect om al deze mooie vondsten tentoon te stellen. Of meerdere zoals je hierboven ziet!

2. Een beeldje van je lievelingsdier

Ben je gek op hertjes, koeien, katten, of wat voor dier dan ook? Zet een mooi beeldje van het dier onder je stolp. Meer heb je niet nodig! Oke, misschien nog wat confetti, glitters of rozenblaadjes voor op de bodem om het geheel wat extra aan te kleden. Maar geloof ons, meer heeft de stol echt niet nodig. Kijk maar hoe mooi dit staat:

stolp hertje

3. Een stolp vol kurken

Misschien niet de mooiste of meest elegante versiering voor onder een stolp, maar zeker wel origineel én erg persoonlijk. Iedere keer wanneer je een fles champagne (of een goede fles wijn) hebt ontkurkt leg je de kurk onder de stolp. Zo zal je de stolp beetje bij beetje voller zien worden, wetende dat iedere kurk voor een feestelijk moment staat.

Is de fles nog niet in één keer op? Met deze truc krijg je de kurk heel gemakkelijk weer in de fles!

4. Een stolp met natuurlijke accessoires

Hoe je een natuurlijke stolp maakt? Door de natuur letterlijk te vangen in je glazen bol. Kies voor mooie takjes, sierlijke veren en mooie stenen. Maak er een mooie compositie van en klaar ben je! Extra leuk is het om de stolp aan te passen op de seizoenen. Kies in de herfst bijvoorbeeld voor dennenappels en in de lente voor een takje met bloesem.

stolp veren

5. Cotton balls verlichting

Onze favoriete verlichting voor in huis: string lights of cotton balls! Leuk om boven je bed te hangen, als een verticale sliert langs de wand of in een mooie stolp!

Tip
: kies in dit geval voor verlichting op batterijen, zodat je het snoer gewoon in de stolp weg kunt werken.

stolp cotton balls

6. Briefjes met een persoonlijke boodschap

Wil je het écht persoonlijk maken? Vul dan je stolp met inspirerende, lieve en grappige boodschappen. Van jezelf, van je partner, van je familie en van je beste vrienden. Komt er visite langs? Vraag ze dan een leuke boodschap achter te laten. Vouw ze op, rol ze op met een lintje of maak er een propje van. Net wat je zelf leuk vindt!

Zit je even in een dipje of kan je wel een opbeurende boodschap gebruiken? Grabbel dan gewoon even in je stolp en lees een van de mooie boodschappen.

Tip: wil je de briefjes extra leuk versieren? Leg er dan wat verlichting tussen zodat het papier extra mooi kleurt.

Ken je trouwens de regel van drie al? Een bekende en belangrijke regel die je helpt met het stylen van je interieur. 

 

Fotocredits
Headerfoto: Fotografie: Lotte Wullems - Styling: Mariëtte Schreuder
Foto 1: Scandinavian Simplicity
Foto 2: 91 Magazine  
Foto 3: La guerre des mots

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3967

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven