Huis
Tuin
Video

6 vreemde planten waarvan je bijna zou denken dat ze nep zijn

Geloof het of niet, maar al deze planten zijn écht creaties van moeder natuur. Je zou toch zo denken dat ze uit een fabriek komen en van plastic zijn gemaakt?

We lieten je hier al de mooiste kunstplanten zien die hartstikke echt lijken. Maar dit keer doen we het precies andersom. Dit zijn de vreemdste planten die juist behoorlijk nep lijken, maar ondertussen toch écht zijn.

1. Pleiospilos nelii, ook wel 'Split Rock'

Is het piepschuim? Is het rubber? Is het plastic? Nee hoor, het is gewoon een échte plant. De Pleiospilos nelii, die ook wel 'Split Rock' wordt genoemd, groeit in Zuid-Afrika en is een behoorlijk opvallende verschijning. Zoals de bijnaam al doet vermoeden lijkt het alsof er een plantje uit een aantal gespleten stenen groeit. 

2. Haworthia cooperi, ook wel 'Pussy Foot'

Zuid-Afrika blijkt een hoop bijzondere plantenverschijningen te hebben, Want ook de Haworthia cooperi groeit in Zuid-Afrika. Je zou in eerste instantie denken dat dit een nepplantje gemaakt van siliconen is, of dat de bladeren gevuld zijn met water. Maar niets is minder waar. De Haworthia cooperi, ook wel 'Pussy Foot', groeit gewoon in de natuur. 

3. Albuca spiralis, ook wel 'Corkscrew' of 'Frizzle Sizzle'

Nog zo'n prachtplant uit Afrika, dit keer uit het noordwesten van Zuid-Afrika, de Karoo en de woestijn van Namibië om precies te zijn. De plant is herkenbaar aan zijn prachtige pijpenkrullen en krijgt de bijnaam 'corkscrew'. Maar eigenlijk vinden we zijn andere bijnaam 'Frizzle Sizzle' veel leuker. 

Omdat de plant gewend is aan de woestijn heeft 'ie weinig water nodig. Lekker makkelijk te verzorgen dus! 

gekke plant

4. Pelecyphora aselliformis, ook wel 'Peyotill' of pissebedcactus

Van deze plant krijgen we eigenlijk een beetje kippenvel. Het lijkt net alsof de hele plant vol pissebedden zit! Vandaar dat de plant ook wel de 'pissebedcactus' wordt genoemd. Overigens kan de plant ook prachtige bloemen krijgen, dat maakt de cactus gelukkig een stukje minder eng. 

5. Monilaria obconica, beter bekend als het konijnenplantje

Wederom een vetplantje met bijzondere vormen. Eentje uit Japan in dit geval. Is dit niet het schattigste plantje ooit?! Wil je zelf thuis ook een plantenpotje vor konijnenkopjes? Je kunt onder andere hier zaadjes bestellen om ze zelf te laten groeien. 

6. Psychotria Elata, ook wel ‘hot lips’

Deze plant met bladeren in de vorm van vuurrode lippen is werkelijk om te zoenen toch?! Wil je meer lezen over deze bijzondere plant die helaas met uitsterven wordt bedreigd? Dat kan hier.

Fotocredits
Headerfoto: Seeds Cactus
Foto 1: eBay
Foto 2: eBay
Foto 3: Turn it Tropical
Foto 4: Cactus-art.biz
Foto 5: Seeds Cactus
Foto 6: Jailyn Mayran

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3347

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven