Huis
Tuin
Video

7 manieren om een schapenvacht te stylen in je interieur

Houd je van een natuurlijke en landelijke woonstijl? Dan kan een schapenvachtje eigenlijk niet ontbreken in je interieur. Maar hoe style je die nou het mooist? We geven je 7 suggesties:

1. Op de bank

Denk je aan een schapenvachtje in huis, dan zie je ‘m waarschijnlijk al snel voor je op de bank. Maar hoe style je ‘m dan? Dat kan op verschillende manieren: op het zitvlak, subtiel over de rugleuning gedrapeerd of over een van de armleuningen. Het is aan jou! Maar één ding is zeker: het staat allemaal mooi!

2. Op een stoel

Vooral in de Scandinavische woonstijl is dit een klassieker: een spierwit schapenvachtje op een mooie stoel, met soms daar overheen nog een stijlvol kussen. Op wat voor stoel dan? Dat kan van alles zijn: een hangstoel, een fauteuil, een eetkamerstoel, een poef… maar onze favoriet? Een schapenvachtje op een mooie leren vlinderstoel zoals hieronder:

schapenvacht vlinderstoel

3. Bij de open haard

Schapenvachtjes en open haarden zijn echt de perfecte match in een landelijk en natuurlijk interieur. Het maakt niet zo veel uit waar je het schapenvachtje precies legt -op een krukje, een stoel of gewoon op de grond- maar lekker in de buurt van de kachel is altijd een plus.

Pas uiteraard wel extra goed op dat er geen vonkjes je schapenvachtje in schieten. Vooral wanneer je een nepvacht hebt liggen kan dat erg snel vlam vatten.

4. Op de vloer

Het maakt eigenlijk niet uit in welke woonruimte, maar een vloerkleed op de vloer staat al gauw erg mooi. In de woonkamer voor een mooie kast, in de slaapkamer voor de spiegel of onder het raam. Maakt niet uit!

schapenvacht grond

5. Naast je bed

Het klinkt misschien gek om een schapenvachtje op de grond naast je bed te leggen. Want ‘doe ‘m dan gewoon aan het voeteneind’, dan is het tenminste nog een blikvanger. Klopt, maar er is een héél belangrijke reden waarom wij ‘m het liefst naast ons bed willen hebben, en dat heeft alles te maken met onze koude voeten! Opstaan is al niet een van onze grootste hobby’s, maar wanneer er een warm en wollig schapenkleedje naast je bed ligt om je voeten lekker warm op te vangen wordt het allemaal een stuk draaglijker!

6. In een mand

Net als een mand met plaids is een mand met schapenvachtjes ook een subtiele manier van decoratie in je interieur. Het aanzicht alleen is al leuk, maar het is natuurlijk ook fijn als het kleedje voor het grijpen ligt wanneer je wat extra warmte nodig hebt.

schapenvacht mand

7. Op een bankje

Heb je een leuk houten bankje in de hal staan of aan de eettafel, style ‘m dan met een mooi schapenvachtje er op. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig!

Tip voor de dierenvrienden: ga voor een diervriendelijke schapenvacht

Heb je liever niet dat er schapen gedood moeten worden voor jouw schapenvacht? Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook genoeg diervriendelijke schapenvachtjes.

Fotocredits
Headerfoto: Janae Hardy voor A Beautiful Mess
Foto 1: Janae Hardy voor A Beautiful Mess
Foto 2: Wooly Amigo
Foto 3: Janae Hardy voor A Beautiful Mess

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3390

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven