Huis
Tuin
Video

7 musthaves voor een bohemian interieur

De bohemian look is weer helemaal terug. En hoe! Zou jij je eigen huis ook wel een bohemian touch willen geven maar weet je niet welke spullen je hiervoor in huis moet halen? We laten je 7 musthaves zien voor de ultieme bohemian vibes in huis.

1. Rotan stoelen

Foto: Forma Living

Rotan is onlosmakelijk verbonden met de bohemian look. Dus de rotan stoel kan ook eigenlijk niet ontbreken als je je woning een bohemian look wil geven. Voeg wat extra warmte toe met een mooi kussen of een kleurrijk kleed en je zou het geheel zo in willen lijsten. 

2. Gevlochten bamboelamp

Foto: Furniture Maison

Zoals je hier al kon lezen zijn wij enorm fan van deze bamboelamp. Niet alleen omdat het een veelzijdige lamp is die je in praktisch elke ruimte kunt ophangen, maar ook omdat het je woning op heel subtiele wijze een bohemian touch geeft.

3. Planten (heel veel!)

Foto: Industrieel Chique

Wat ons betreft heeft elke huis met welke stijl dan ook planten nodig. Niet alleen omdat het prachtig staat, maar het is ook nog eens erg gezond. Maar bij een bohemian woning horen er echt wel veel planten thuis. En met veel bedoelen we héél veel! Grote kamerplanten, vetplantjes en… vergeet de hangplanten niet!

4. Hangstoel

Foto: Anthropologie

Ruil je grote loveseat maar in voor zo’n heerlijke rieten hangstoel als je écht op de bohemian tour wil gaan. Kleed ‘m aan met een lekker zacht schapenvachtje of een mooi kussen en plof neer. Hier kom je voorlopig niet meer uit!

Meer hangstoelen inspiratie nodig? Bekijk dan ook even dit artikel.

5. Macramé wandkleed

Foto: Apartmentf15

Wil je wel eens wat anders aan de muur hangen dan de standaard kunstwerken en ingelijste prints? Een van de laatste trends is een macramé wandkleed. Perfect voor een vleugje bohemian vibes in huis!

Met macramé kun je overigens ook eindeloos variëren. Zowel van patroon, kleur als formaat. Meer inspiratiebeelden zien? Bekijk dan ons eerdere artikel over macramé wandkleden.

6. Rieten manden

Foto: Elo7

Riet, rotan, bamboe… eigenlijk alles met natuurlijke en houtkleuren is met de bohemian look verbonden. Dus ook rieten manden zijn perfect voor jouw bohemian interieur. En het fijne is: je kunt ze op ontzettend veel manieren terug laten komen. Als opbergmand, als plantenmand of gewoon als decoratie aan de muur.

7. Leren poef

Foto: Apartmentf15

Deze foto ademt bohemian. Niet alleen vanwege het ontelbaar aantal planten, en de kussens en kleedjes met bohemian prints, maar vooral ook vanwege de leren poef. Dit itemt tilt je bohemian huis naar een hoger niveau. Hebben!


Headerfoto: Kirsten Skovbon
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2860

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven