Huis
Tuin
Video

Deze bloeiende vetplant zit vol verrassingen

In samenwerking met Always Kalanchoë
De Kalanchoë is weer helemaal terug van nooit weggeweest. De vetplant is al sinds jaar en dag één van de populairste bloeiende planten in Nederland en Europa. Maar waarom eigenlijk?

1. Geen groene vingers nodig

Naast dat de Kalanchoë super stijlvol staat in je interieur heb je voor de vetplant ook geen groene vingers nodig. Je moet ‘m hooguit eens per week een slokje water geven. Geen schuldgevoel meer dus door slaphangende dorren bladeren!

2. Lange bloeitijd

De Kalanchoë heeft een bloeitijd van maar liefst drie maanden. Hierdoor kun je lekker lang genieten van de plant.

3. Bevordert goede nachtrust

Kalanchoës in de slaapkamer bevorderen je nachtrust. Naast dat je heerlijk kunt wegdromen van de vele mini-bloemen, neemt de plant CO2 op en produceert de plant zuurstof (fotosyntheses). De vetplant doet dat echter in tegenstelling tot de meeste planten juist in de nachtelijke uren. Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat verse lucht een diepere slaap bevordert en een beter uitgerust gevoel oplevert. Een ideale slaapkamerplant dus.

4. Veelzijdig

De veelzijdige Kalanchoë is er in veel verschillende soorten en kleuren. Zo kun je je moderne interieur versterken met een witte Kalanchoë. Of breng gezelligheid naar je ruimte toe met een roze Kalanchoë.

5. Binnen én buiten

Je kunt je ook buiten omringen met Kalanchoës, want vanaf half mei kunnen de planten bloeien op je balkon of terras… met minimale verzorging!

Meer informatie over de Kalanchoë? Dat vind je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Kaboompics -Pixabay

ID: 4244

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven