Huis
Tuin
Video

Zo bepaal je welke muur je een accentkleur geeft

Tijd om je huis een nieuwe likje verf te geven? Leuk! Het verven van een muur zorgt er vaak snel voor dat je huis een hele nieuwe look krijgt. Maar hoe beslis je welke wand je een accent gaat geven? Wij hebben een aantal tips voor je!

Kale muren

Door een muur te schilderen wijkt de muur af van de rest en valt hij extra op, het is dus slim om een muur te kiezen waarvan je wilt dat hij opvalt. Het beste is om te kiezen voor een muur zonder ramen, deuren en stopcontacten.

Als je wel voor een muur met een deur of raam gaat, houd dan in gedachten dat deze juist geaccentueerd worden. Je kunt ervoor kiezen deze mee te schilderen óf deze juist opvallend te houden.

Lambrisering

Je kunt er ook voor kiezen om lambrisering op de muur te verven, bij deze variant schilder je dus maar een deel van de muur. Vaak wordt dit gekozen om op een lange muur toch een donkere kleur toe te passen zonder dat dit te heftig wordt. 

Als je de ruimte hoger wilt laten lijken is het slim om de lambrisering hoger te verven.

Verven in de woon- of slaapkamer

Als je een muur in de woon- of slaapkamer verft is het verstandig de muur achter je bank of bed te verven. Dit doet de ruimte knusser aanvoelen.

Zin in écht iets anders? Verf dan dan een plankje mee! Weten hoe? Je leest het hier!

Fotocredits
Headerfoto: @zilverblauw - Instagram
Foto 1: @prachtig88 - Instagram
Foto 2: @enter_my_attic - Instagram

Tekst
Lobke Taal

ID: 4238

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven