Huis
Tuin
Video

Als je goed oplet zie én hoor je deze plant elke dag bewegen

Dat planten leven is natuurlijk niks nieuws. Maar aan de plant genaamd Calathea kun je ook daadwerkelijk zien dat ‘ie leeft. Als je goed kijkt zie én hoor je de bladeren namelijk elke dag bewegen.

Foto: The Sill

 

Open en dicht
De plant ‘leeft’ namelijk zichtbaar omdat de bladeren ritselend of ruisend dichtklappen zodra het donker wordt en je tegen de (eveneens prachtige) onderkant van de bladeren aankijkt. En zodra er een straaltje daglicht bijkomt? Precies, dan openen de bladeren weer. Net als bijvoorbeeld madeliefjes (en nog vele andere bloemen) die met zonsondergang dichtklappen. 

Foto's: Marjolein Sintenie en My Little City Girl


Verschillende soorten
Er bestaan veel verschillende soorten calathea’s, met allerlei verschillende kleuren, nervenpatronen en vormen van de bladeren. Er zijn zelfs bladeren met roze nerven op de bovenkant en bladeren die glitterend paars en fluweelzacht zijn aan de onderkant. Prachtig!

 

Extra fijn aan deze plant...
...is het feit dat ‘ie niet veel licht nodig heeft. Deze plant kan dus -net als deze 3 planten- goed overleven in een donker hoekje of huis.

 

Headerfoto: The Joy of Plants
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2994

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven