Huis
Tuin
Video

3 originele alternatieven voor een standaard kerstboom

Geen plek voor een kerstboom? Er zijn genoeg andere leuke manieren om tóch dat warme kerstgevoel in huis te halen.

1. Pieken onder een stolp

Geen boom, dus geen piek? Nee hoor! Verzamel een aantal bijzondere exemplaren en zet ze onder een stolp. Door ze letterlijk op een voetstukje te plaatsen, creëer je in een handomdraai een fraai kerststukje. 

Tip: geef je pieken een leuke twist door ze te plaatsen op glazen theelichthouders, zoals hieronder. De houten boomschijf staat op een simpel vaasje.

2. Een versierde kledinghanger

Hang je kerstballen dit jaar eens niet aan een dennentak, maar aan een.. kledinghanger! Een minimalistische stalen hanger is hier het meest geschikt voor. Vind je jouw exemplaar te saai? Leuk 'm dan op door een gekleurd stuk draad er omheen te wikkelen. Hang een paar kerstballen en andere decoraties aan de onderkant en voeg eventueel nog een takje eucalyptus toe.

3. Een kerstkroonluchter

Zijn je muren vol en heb je geen leeg hoekje meer over? Versier dan je plafond! Tover je doorsnee lamp om tot een kerstige kroonluchter. Hang ornamenten, leuke kaartjes of andere decoraties aan een nylondraadje. Hierdoor lijken de accessoires te zweven. Prachtig!

Fotocredits
Styling: Mariëtte Schreuder
Fotografie: Lotte Wullems

Accessoires
Glazen stolp met pieken: Zaansch Faam

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3766

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven