Huis
Tuin
Video

In dit appartementencomplex mag je alleen wonen als je een hond hebt

Ben jij dol op honden en lijkt het je fantastisch om letterlijk tussen de honden te wonen? Pak je spullen (en je hond) dan maar en verhuis naar Denemarken, want daar wordt een appartementencomplex gebouwd waar je alleen mag wonen als je een hond hebt.

Niels Martin Viuff, een Deense ondernemer, is momenteel bezig met het bouwen van een appartementencomplex waarin je alleen mag wonen als je een hond hebt. De droom voor elke hondenliefhebber. Of de hel voor elke hondenhater. (Moet je je voorstellen wat een gekef dat de hele dag door zal zijn.) “Er was vraag naar van verschillende hondeneigenaren die het zat waren dat er zo veel plekken waren waar geen honden toegestaan zijn”, aldus Viuff tegen The Local.

Het hondenhuis

Volgens de Deense website The Local zal het het appartementencomplex de naam ‘Hundehuset’ krijgen, wat in het Deens letterlijk ‘hondenhuis’ betekent. Het complex zal in totaal uit 18 appartementen bestaan en wordt gebouwd in de gemeente Frederikssund op het eiland Seeland in Oost-Denemarken. Buiten het feit dat je hond superveel maatjes heeft om mee te spelen, is het appartement ook nog eens ideaal voor de hondeneigenaren. Het appartement wordt namelijk gemaakt van materialen die makkelijk schoon te maken zijn en ook met de vloer wordt rekening gehouden. Die moet natuurlijk wel tegen een stootje of krasje kunnen. Daarnaast komt er een tuin bij waar de honden heerlijk kunnen ravotten nat kunnen worden. 

De voorwaarden

Er zijn wel enkele voorwaarden voor je in het huis mag wonen. Uiteraard moet je een hond hebben, én je hond mag niet meer wegen dan 45 kilogram. Alleen puppy’s en niet al te grote volwassen honden zijn toegestaan dus. Mocht je een kleine hond hebben, dan zijn meerdere honden toegestaan in je appartement.

En katten dan?

Bewoners die naast hun hond ook nog een kat hebben zijn ook welkom in het hondenhuis. Maar ondertussen is Viuff ook al aan het kijken of een ‘Cats-only appartementencomplex’ ook een optie is.

Bron: Mashable
Headerfoto: Getty Images
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2932

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven