Huis
Tuin
Video

Handig! Met deze apps wordt het verzorgen van je planten een eitje

Niet iedereen is gezegend met groene vingers. Soms lukt het echt niet om je planten levend te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige plantenapps voor je telefoon die het een stuk makkelijker maken!

Deze apps helpen je allemaal een beetje met de verzorging van je plant. Wanneer je ze water moet geven, of ze in de zon moeten staan en gewoon leuke feitjes over de plant.

Plantsome

De app van Plantsome is gespecialiseerd in kamerplanten. Je zoekt simpelweg je plant op in de app en voert in hoe groot hij is en hoe veel zonlicht hij krijgt. Vervolgens berekent de app hoe veel water hij nodig heeft en hoe vaak. De app geeft een melding wanneer de plant toe is aan een slokje water.

MijnTuin

MijnTuin kun je dan weer gebruiken voor de planten in je tuin. Je kunt planten toevoegen aan jouw tuin. Als je op een plant drukt, krijg je precies de verzorging van de plant en ook andere leuke feitjes. Het is wel veel tekst, maar letterlijk alle planten zijn hier te vinden!

Platifier: welke plant heb ik?

Soms koop je een mooie plant, maar weet je eigenlijk helemaal niet wat voor een het is en hoe je hem moet verzorgen. Dan kun je gebruikmaken van de app Plantifier. Je uploadt simpelweg een foto van je plant, en andere gebruikers vertellen je welke het is. Je kunt ook zelf anderen helpen met het identificeren van hun planten.

Julia van Rijn
ID: 8304

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven