Huis
Tuin
Video

Heeft je bananenplant bruine of gele bladeren? Hier komt het door

Begrijp je maar niet hoe het komt dat je bananenplant steeds maar slappe, uitgedroogde bruine bladeren krijgt, ondanks dat je ‘m zo goed verzorgt? Geen zorgen. We leggen je uit hoe het komt én dat het eigenlijk helemaal niet erg is!

De bananenplant is misschien niet de makkelijkst te onderhouden plant, maar met wat extra zorg en aandacht is ‘ie goed in leven te houden. Hoe? Dat lees je hier! Ben je bang dat je bananenplant ziek is, vanwege de bruine bladeren? Niet nodig! 

Ojee, bruine bladeren!

Krijgt jouw bananenplant al gauw bruine randen aan zijn bladeren? Geen zorgen, dit is heel normaal en valt bijna niet te voorkomen. De onderste bladeren van je bananenplant zullen eigenlijk vrijwel altijd bruine randen krijgen. Omdat er elke week een nieuw blad aan de bovenkant uit het midden groeit is het heel normaal dat de onderste planten oud worden en uiteindelijk afsterven. Je kunt de bladeren dan het beste zo’n 5 centimeter van de steel afknippen. Het restant zal daarna afsterven, waarna je dit er makkelijk af kunt trekken.

Zijn het bij jouw plant niet de onderste bladeren, maar ook de bovenste bladeren die bruin worden of gaan hangen? Dan gaat er wel iets mis en is je plant niet helemaal happy. Dit is namelijk een tegen van te weinig licht en/of te weinig water. Zet ‘m in dat geval maar gauw op een plek waar hij meer licht krijgt en let er op dat je de plant genoeg water geeft. Heb je daar hulp bij nodig? Download dan de Plantsome app, die je helpt herinneren wanneer je welke planten water moet geven. Handig!

Water

De bananenplant is een dorstige plant en heeft ongeveer twee keer per week water nodig. Is het in de zomer erg warm, dan heeft ‘ie zeker wel dagelijks een flinke slok water nodig. 

Gele bladeren

Krijgt de plant een gele gloed over de bladeren? Dan kan het betekenen dat je plant te veel licht krijgt. In dat geval kun je ‘m het beste 1 meter van het raam af zetten.

Naar buiten!

Heb je niet genoeg zonlicht in huis? Dan kan je bananenplant het nog wel eens zwaar hebben, aangezien ze van nature veel licht nodig hebben. In dat geval moet je je plant af en toe even extra verwennen en lekker buiten zetten. Waarom, wanneer en op welke plek? Dat lees je hier.

Bananenplant stekken

Krijgt je bananenplant baby’s? Hoera! Dat betekent dat je kunt gaan stekken en binnenkort een huis vol prachtige bananenplanten kunt hebben! Hoe je ze stekt? Dat leggen we je hier uit! 

Marjolein Sintenie
ID: 8814

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven