Huis
Tuin
Video

Dit zijn de beste banken voor een kleine woonkamer

Heb je een kleine woonkamer, dan moet je slim omgaan met je ruimte én je meubels. Het grootste meubel, de bank, is hierbij vaak het item waarbij het mis kan gaan. Daarom laten we je graag zien welke banken je het beste kunt kiezen bij een kleine woonkamer.

Hoekbank: één meubel met veel zitplekken
Als je een kleine woonkamer hebt, dan is het handig om zo weinig mogelijk losse meubels in je zithoek te plaatsen. Daarom is een hoekbank een hele slimme oplossing omdat je dan met slechts één meubel veel zitplekken creëert. 

tweezitsbank

Foto: Rose and Grey

Tweezitsbank: alleen als je écht klein woont
Is je huis echt te klein voor een hoekbank, dan kun je beter voor een traditionele tweezitsbank kiezen. Toch kost de tweezitter vaak meer ruimte dan hij oplevert. Maar voor zeer kleine ruimtes, zoals een krappe verticale studentenkamer, is de tweezitsbank wel ideaal. Daarnaast is de tweezitter natuurlijk ook een prima 'tweede bank' voor mensen met een hele ruime woonkamer. Maar dat is natuurlijk weer een ander verhaal... 

bank met pootjes

Foto: Kate La Vie

Bank met pootjes voor luchtigheid
Ook een bank met pootjes is een goede keuze voor een kleine woonkamer. Waarom? Omdat het voor luchtigheid zorgt en je zithoek daardoor ruimtelijker lijkt.

Nog meer tips
Benieuwd hoe je je woonkamer nog meer ruimer kunt laten lijken? We geven je hier nog een handige tip!

Headerfoto: Pine Design
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3034

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven