Huis
Tuin
Video

Heb je een kleine woonkamer? Kies dan een van deze banken

Een kleine woonkamer is lastig in te richten. Er past natuurlijk niet heel veel in de ruimte en je wilt dat het er leuk en ruim uitziet. Gelukkig hebben wij hebben wat tips voor het kiezen van de juiste bank voor zo'n kleine kamer.

Het lastigste onderdeel van een kleine woonkamer is meestal de bank. Een groot exemplaar kan de woonkamer al gauw klein maken. Maar door te kiezen voor de juiste bank kan je de kamer toch net weer wat ruimer doen lijken.

Grijze bank met pootjes

Meer ruimte met een bank met pootjes

Welke bank je ook kiest, een bank met pootjes is een slimme keus voor een kleine woonkamer. Doordat er ruimte is tussen de vloer en de bank wordt de kamer luchtiger. Daarnaast zijn pootjes onder de bank ook nog eens hartstikke leuk. De pootjes kunnen zo de stijl van de bank bepalen. Metalen pootjes? Dit geeft al snel een industriële, stoere look. Houten pootjes? Dit past weer heel goed in een landelijk interieur en is een stuk klassieker.

Groene hoekbank op pootjes

Creëer genoeg zitplek met een hoekbank

Door te kiezen voor een hoekbank heb je gelijk veel zitplekken met één meubel. Vooral in een kleine ruimte is dit heel handig. Hoe meer losse meubels, hoe rommeliger het lijkt. Door een hoekbank te plaatsen heb je een mooi geheel, en genoeg plek.

Gele tweezitsbank op pootjes

Een tweezitsbank voor écht kleine woonkamers

Soms kan een hoekbank toch nog te groot zijn voor de woonkamer. Dan is er altijd nog de optie om voor een tweezitsbank te kiezen. Omdat het toch wel erg klein is, is dit niet de meest optimale keuze. Vaak neemt de bank toch meer ruimte in beslag dan die oplevert. Dit is wel een topexemplaar voor een krappe studentenkamer of als ‘tweede bank’ in een grote woonkamer.

Ben je opzoek naar nog meer tips voor een ruimere woonkamer? Hier vertellen we je vijf manieren om je woonkamer groter te laten lijken.

Fotocredits:
Header: Erika Wittlieb - Pixabay
Foto 1: Kate La Vie
Foto 2: Pine Design 
Foto 3: Rose & Grey 

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3612

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven