Huis
Tuin
Video

Rood, geel of paars: wat betekent de kleur van tulpen?

Het is weer lente en dus kunnen we weer volop genieten van tulpen. Wil je graag wat zeggen met de tulpen die je iemand cadeau geeft? Kies dan wel de juiste kleur, want elke kleur tulp heeft een andere betekenis.

Als de winter eenmaal voorbij is en het eindelijk wat warmer begint te worden, kunnen we ook weer genieten van alle vrolijke bloemen. In maart en april is het vooral de tijd van de oer-Hollandse tulpen. Maar wist je al dat iedere kleur een andere betekenis heeft?

Rood

Dit is natuurlijk de kleur van de liefde en kan daarom geassocieerd worden met warmte, ware liefde, trouw en vriendschap. Met een bosje rode tulpen laat je iemand (net zoals bij rode rozen) weten dat je van diegene houdt.

Roze

Roze is een lievere, zachtere versie van de rode kleur. Roze tulpen staan daarom voor elegantie en zachtaardigheid. Bovendien staat de kleur roze symbool voor geluk. Door iemand roze tulpen te geven, wens je iemand dus veel geluk en laat je weten dat diegene dierbaar voor je is.

Geel

Dit is de kleur van de zon, ofwel: warmte, plezier, vrolijkheid. Een bosje gele tulpen geef je daarom aan iemand om hem of haar op te vrolijken. Daarom zie je ook vaak dat mensen gele bloemen cadeau geven aan vrienden of familieleden die ziek zijn, om ze beterschap te wensen.

Paars

Deze kleur tulpen staan voor royalty en koninklijke waardigheden, maar aan de andere kant ook voor rust en spiritualiteit. Een bosje paarse tulpen kun je dus voor verschillende gelegenheden iemand cadeau doen.

Oranje

Dit is natuurlijk dé kleur van Nederland. Oranje staat voor enthousiasme, dus deze kleur tulpen geef je aan iemand om te laten zien dat je enthousiast bent over iets. Heeft je vriendin een nieuwe baan of een nieuw huis? Dan zijn oranje tulpen het beste cadeau om te geven.

Wit

De kleur wit staat vaak symbool voor onschuld en puurheid, alleen zien we dit niet altijd terug bij witte tulpen. Deze prachtige smetteloze tulpen kun je namelijk perfect geven om iemand je excuses aan te bieden of juist om iemand te vergeven.

Lekker mixen

Weet je niet precies wat je met de bos tulpen wilt zeggen of wil je juist veel te veel zeggen? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een bos met verschillende kleuren tulpen. Ten eerste staat zo’n boeket hartstikke vrolijk en bovendien bevat zo’n bosje alle bovenstaande boodschappen en kan het haast niet misgaan.

Hangende tulpen

Iedereen wordt natuurlijk erg blij van deze vrolijk gekleurde voorjaarsbloemen, maar wanneer ze gaan hangen is het toch wel een erg treurig gezicht. Dit gebeurt soms al na een dag of twee, maar gelukkig is dit heel gemakkelijk te voorkomen! Zó voorkom je dat je tulpen gaan hangen.

Benieuwd hoe dat bij rozen zit?
Zo!

Fotocredits
Headerfoto: Alice Achterhof – Unsplash
Foto 1: Babyboomer100 - Pixabay

Bron: Bloemen Nederland

Demi Schoenmakers
ID: 7940

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven