Huis
Tuin
Video

Aha! Dit is dus de betekenis van de 'miauw' van je kat

Heb je dat ook wel eens, dat je kat in het wildeweg aan het miauwen is? Je hebt geen idee wat ‘ie bedoelt of tegen wie hij het überhaupt heeft. Nou, je hoeft je vanaf nu niks meer af te vragen, want wij weten precies wat de miauw betekent!

Katten zijn soms onbegrijpbare dieren, maar gelukkig kun je deze wezens nu eindelijk wat beter begrijpen!

Tegen wie heeft mijn kat het?

Je vraagt je misschien weleens af tegen wie je kat nou eigenlijk aan het miauwen is. Het antwoord is tegen jou! Katten communiceren helemaal niet met elkaar door middel van de miauw, maar via geur, beweging en oogcontact. De miauw is dus puur om de aandacht van mensen te krijgen.

Wat betekent het?

Een kat gebruikt in principe voor alles dezelfde miauw. Voeden, aaien, vermaken, knuffelen: het heeft allemaal hetzelfde geluid. Door altijd hetzelfde geluid te maken, hebben katten ons een soort van getraind om altijd te reageren. Zo krijgt hij altijd wat hij wil.

Andere geluiden

De miauw is natuurlijk niet het enige geluid dat je kat maakt. Een lagere en langere toon betekent dat je kat ongeduldig is of haast heeft. Als hij of zij dit langer doet en gek verdrag vertoont, kun je dit beter even laten nakijken bij de dierenarts.

Julia van Rijn
ID: 8333

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven