Huis
Tuin
Video
Woonkamer

Bier drinken én studeren op 28m2 (deel 1)

Hoewel student Maarten nog maar net de sleutels van zijn studentenkamer heeft, schrikt hij zich rot als Evelyn voor zijn neus staat. Die sleutels mag ‘ie weer inleveren! Maartens tante José heeft haar 21-jarige neef opgegeven. Hij gaat voor het eerst uit huis en heeft geen flauw idee hoe hij z’n studio hip en praktisch moet inrichten. To the rescue!

Thomas en Evelyn willen de Apeldoornse studentenkamer omtoveren tot een paleis met zowel functionele ruimte als relaxruimte. En dat allemaal op 28m2. Maarten moet er met zijn vrienden kunnen chillen, bier drinken en oh ja… studeren, uiteraard. Om de ruimte optimaal te benutten, bouwt Thomas een aantal multifunctionele meubelstukken. 

Zitten en turen 
Het eerste superhandige meubelstuk dat Thomas in elkaar tovert is een radiatorombouw. Een mooie manier om de verwarming weg te werken en tegelijkertijd een zithoekje te creëren vlak voor het raam. Op die manier wordt de vensterbank verbreed en kan Maarten heerlijk voor het raam zitten en naar buiten turen. Het zitje heeft de stoere kleuren taupe en wit, die ook in de rest van de kamer terug zullen komen. 

Behoorlijk beton 
Hoewel de vloer en de muren van Maartens studio prima zijn opgeleverd, wil Thomas de studio een wat stoerder tintje geven. Daarom krijgt één van de muren een robuuste betonlook met betonlook verf. Thomas gebruikt een grijze, grove onderlaag en maakt het geheel af met een wassing in de kleur antraciet. Hierdoor krijgt de muur het industriële effect van écht beton. Hier lees je hoe je dit precies doet. 

Royaal slapen 
Eén van de dingen die Maarten graag in zijn studio terug zou zien is een tweepersoonsbed. Laat Thomas daar nou net een goed idee voor hebben! Buiten klust hij aan het royale bed, dat meerdere functies krijgt. Van MDF-hout en aluminium maakt Thomas het frame. Onder het bed komen handige opberglades. Over het voeteneinde heen komt een tafeltje. En, misschien wel het pronkstuk van de kamer: daarboven op komt een draaisysteem voor de televisie. Zo kan Maarten vanuit zijn bed tv kijken, maar ook vanuit zijn zithoek. Ideaal! Om het systeem soepel te houden gebruikt Thomas een laagje kaarsvet.  

Volgende week zie je hoe de studio wordt afgemaakt. En wat zou Maarten ervan vinden?!

ID: 646

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven