Huis
Tuin
Video

Dit is waarom het gezond is om een bos bloemen in huis te hebben

Een bosje bloemen in huis is natuurlijk altijd fijn. Het ruikt lekker en het staat onwijs gezellig. En natuurlijk is het altijd leuk om een bosje te krijgen. Maar wist je dat bloemen in huis ook gezondheidsvoordelen hebben?

Ga dus maar snel richting de bloemist en haal een mooi bosje in huis. Het zal je goed doen!

Minder medicatie

Een bosje bloemen zou voor minder behoefte aan pijnmedicatie zorgen. Dat bleek uit een onderzoek van de Amerikaanse Kansas State Universiteit. Zij zijn erachter gekomen dat ziekenhuispatiënten met een bos bloemen op tafel minder medicatie nodig hadden dan patiënten zonder bloemen.

Minder hoge bloeddruk

Nog een bevinding van de Kansas State Universiteit: een bosje bloemen in je kamer zorgt ook voor een lagere bloeddruk! Een groep patiënten die dezelfde operatie hadden ondergaan, werden in twee groepen opgedeeld. Eén met en één zonder bloemen op de kamer. De mensen met bloemen op de kamer hadden overduidelijk een lagere bloeddruk! Ook voelden ze zich positiever, minder moe en minder angstig.

Groter geluksgevoel

Het krijgen van een bosje bloemen maakt je natuurlijk sowieso al ontzettend blij. Echter doen de bloemen zelf ook veel goeds voor je mentale gezondheid. Het zou je namelijk positiever, vrolijker en socialer maken. Ook zou het de relatie met mensen om je heen verbeteren en helpen tegen depressie en angsten.

Hoe komt dit?

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom bloemen zo goed voor je zijn. Waarschijnlijk is het omdat de bloemen je geur en zicht beïnvloeden. Omdat bloemen lekker ruiken en er mooi uitzien, word je vanzelf gelukkiger.

Ook kan het liggen aan het feit dat bloemen, net als planten, luchtzuiverende kwaliteiten hebben. Ze halen schadelijke stoffen uit de lucht waardoor het klimaat in de ruimte verbetert. Dit is goed voor je gezondheid.

Julia van Rijn
ID: 8368

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven