Huis
Tuin
Video

3 prachtige bloemen die je nooit in een boeket moet doen: ze stinken!

De geur van frisse bloemen in huis is heerlijk. Maar niet alle bloemen ruiken zo lekker fris. Misschien vind jij bloemen die andere vinden stinken juist wel heerlijk ruiken, maar de volgende bloemen staan bekend om hun niet zo'n aangename geur.

Oriental lelie

De lelie is een populaire bloem. Er zijn verschillende soorten lelies. Zoals de oriental lelie, met een sterke geur. Volgens velen is deze geur niet erg lekker. Wil je toch lelies in je huis hebben? Dat kan! Ga dan bijvoorbeeld voor een Aziatische lelie of dubbele lelies. Deze zijn bijna helemaal geurloos.

Reuzenaronskelk

Een andere bloem met een slechte geurreputatie is de reuzenaronskelk. Deze bloem wordt ook wel ‘aasbloem’ genoemd vanwege zijn stank. In Nederland zou je geen reuzenaronskelken terugzien, maar wel kleine aronskelken. Ga in het bos maar eens op zoek of jij deze plant ook vindt stinken.

Chelidonium Majus

De Chelidionium Majus wordt ook wel de 'stinkende gouwe' genoemd. Dit laat wel zien dat de plant niet heel aantrekkelijk ruikt. Dus kom je 'm tegen tijdens het plukken van een veldboeket, sla deze dan maar even over! 

Liever bloemen in huis die wel lekker ruiken? Deze vier bloemen vallen vaker in de smaak.

Fotocredits
Headerfoto: Hannah Olinger - Unsplash
Foto 1: GettyImages
Foto 2: GettyImages
Foto 3: GettyImages

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3369

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven