Huis
Tuin
Video

Bloemen verwelken sneller als ze naast dít item in huis staan

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je verse bos bloemen genieten. Maar wist je dat er één item in huis is, waar je jouw vaas met tulpen of rozen nooit naast moet zetten?

Bloemen verwelken sneller

Ook als de zon even niet schijnt, is het met een bos bloemen toch een beetje lente in huis. Van een kleurrijk pronkstuk op tafel tot een klein vaasje met een paar bloemetjes op je dressoir. Het oog wil ook wat, maar wist je dat je wel degelijk rekening moet houden met de plaats waar je jouw vaas neerzet? Bloemen kunnen het namelijk niet zo goed vinden met één item in huis: de fruitschaal. 

Rijpend fruit produceert een gas: ethyleen. Dit gas versnelt niet alleen de rijping van een ander stuk fruit dat in de buurt ligt, maar het versnelt ook de 'rijping' van bloemen. Hierdoor zullen jouw geliefde tulpen dus sneller verwelken.

Van fruit houden je bloemen dus niet, maar wist je dat ze van een scheutje chloor wél blij worden?

Zo geniet je langer van je bos bloemen

Oké, de fruitschaal is dus een no-go. Gelukkig zijn er nog een aantal andere slimme trucjes zijn waardoor je bloemen langer mooi blijven. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Fotocredits
Headerfoto: Colin Maynard - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

ID: 4142

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven