Huis
Tuin
Video

Heb je geen tuin? Plant gewoon een boom in je woonkamervloer

Ben je niet gezegend met een fijne tuin, een zonnig terras of een ruim balkon? Dan hoeft dat echt niet te betekenen dat je geen ruimte hebt voor een mooie boom. Je kunt namelijk ook gewoon een boom in je woonkamervloer planten!

Van bomen in huis zijn we al langere tijd fan. Citrusboompjes, olijfbomen en zelfs palmbonen hebben we al voorbij zien komen. Maar extra gaaf vinden we de boom in dit huis in Japan. De bewoners van deze bijzondere woning in Kyoto hebben namelijk geen boom in een grote pot in huis gezet, maar daadwerkelijk in de woonkamervloer geplant. De boom is het middelpunt van hun binnenpatio, waar alle kamers op uitkomen.

Het huis wordt bewoond door een gezin met drie kinderen. Om de kids goed in de gaten te kunnen houden is er voor gekozen om het huis als één grote, open ruimte te ontwerpen. 

boom in huis

Een aantal eisen

Maar niet alleen voor de kinderen is die open ruimte handig, ook voor de boom is de ruimte van belang, aangezien de boom veel ruimte inneemt én nodig heeft. Volgens plantenexpert Romke van der Kaa moet je wel rekening houden met een aantal dingen wil je een boom in huis planten. Het belangrijkste is in eerste instantie de boomsoort. Hij vertelt op AD Wonen: “Die moet subtropisch of tropisch zijn. Bomen die hun bladeren verliezen, hebben de winter nodig om te overleven. Bij zo’n binnenboom denk ik aan een sinaasappel of mandarijn. Die zijn ook nog eens goed terug te snoeien als ze te groot worden.”

boom in huis

Genoeg licht

Daarnaast is het volgens Romke van der Kaa erg belangrijk dat de boom genoeg licht krijgt. In dit huis is daar gelukkig ook rekening mee gehouden door middel van grote ramen in het dak. Het meest ideale is natuurlijk om tijdens het ontwerpen van een huis al rekening te houden met een boom in de woonkamer. In de vloer hakken met een kelder of vloerverwarming eronder zorgt namelijk voor een hoop gedoe.

Marjolein Sintenie
ID: 8901

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven