Huis
Tuin
Video

Geprikt door een cactus? Zo krijg je de naalden uit je huid!

Wij vinden cactussen hele fijne planten. Toch kan het ook een heel vervelend plantje zijn, vooral als je je eraan prikt en de naalden in je huid blijven steken. Daarom hebben wij een aantal tips om deze te verwijderen.

Als je geprikt bent door een cactus is het belangrijk dat je de naalden zo snel mogelijk verwijdert. Als je dit niet doet, kan het pijn gaan doen en zelfs ontsteken. Verwijder de naalden dus gelijk met een van deze tips.

1. Met een pincet

De meest voor de hand liggende manier is om met een pincet de naalden één voor éeen uit je huid te trekken. Dit gaat misschien niet zo snel, maar je krijgt wel alle naalden eruit. Kijk wel uit dat de naalden niet breken, want dan blijven ze gewoon zitten.

2. Gebruik lijm

Je kunt ook lijm gebruiken om meerdere cactusnaalden er in een keer uit te trekken. Smeer een laagje simpele, witte schoollijm uit over de plek waar de naalden zitten. Laat dit vijf tot tien minuten opdrogen en trek het laagje er vervolgens af. De naalden blijven als het goed is aan de lijm plakken en worden er dus uitgetrokken.

3. Eruit trekken met tape

Als je geen lijm in huis hebt, is (duct) tape ook een goede oplossing. Je gaat hier eigenlijk hetzelfde te werk als met de lijm. Je plakt een stukje tape over de plek met de naalden en drukt deze goed aan. Trek de tape er vervolgens snel af. Het zou zo alle naalden mee moeten trekken.

4. Ga naar de dokter

Als je een ongewone reactie krijgt van de naalden, kun je het beste een dokter raadplegen. Blaren of geprik terwijl de naalden al uit de huid zijn, zijn geen goed teken. Ook als het gaat ontsteken, kun je het beste naar de arts toe.

Julia van Rijn
ID: 8596

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven