Huis
Tuin
Video

Ga voor een chique look in huis met messing

Messing in je interieur helemaal hot. De laatste tijd verschenen er steeds meer messing voorwerpen in het interieur. Het is veelzijdig, chic en mooi. Onmisbaar dus!

Messing is een edelmetaal en wordt vaak ook geelkoper genoemd. Geelkoper omdat het geel van kleur is, het lijkt bijna goud. Als het materiaal lang in de zon heeft gestaan, kan het een bruine kleur krijgen. Je kunt van alles van dit materiaal maken, dus het is heel geschikt voor in je interieur.

Keuken en badkamer

Messing wordt al jaren gebruikt voor kranen in keukens en badkamers. Omdat het materiaal bijna op goud lijkt, geeft het een hele luxueuze look. Messing kranen komen goed tot hun recht bij witte betegeling. Je kunt messing ook verwerken in kleinere objecten, denk aan handdoekhaakjes of greepjes. Dit alles zorgt voor een luxe spa-gevoel in je badkamer.

Meubels

Messing kan ook mooi verwerkt worden in meubels. Denk aan tafelpoten of de poten van een stoel. Ook een vloerlamp leent zich goed voor het goudachtige materiaal. Je kan hiermee de chique en luxueuze kant opgaan door het te combineren met strakke meubels en luxe materialen. Je kunt ook voor vintage kiezen door het te combineren met oudere meubels.

Accessoires

Je kunt ook voor iets subtielers kiezen. Zet daarvoor een aantal messing accessoires neer. Deze zijn er in alle soorten en maten. Leuk is bijvoorbeeld een messing diertje of een plantenstandaard of -pot. Ook messing kandelaars, schaaltjes en potjes zijn helemaal hip. Leuke tip: messing accessoires staan prachtig op een (nep)marmeren tafel.

Wil je je interieur nog chiquer maken? Ga voor een visgraatvloer!

Fotocredits
Headerfoto: Kaufmann Mercantile - Unsplash
Foto 1: Jennifer Hughes - Domino 
Foto 2: @sprinkelhop 
Foto 3: @sprinkelhop 
Foto 4: Kathy Kuo Home 

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4490

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven