Huis
Tuin
Video

Colorblocking in je interieur: zo doe je dat

Colorblocking kan geweldig mooi staan! Het is lekker speels en vrolijk. Maar, pak het wel goed aan, anders wordt het een druk rommeltje in huis. Wij geven je een handig stappenplan!

Kies een paar kleuren

Het is het makkelijkst om van tevoren een paar kleuren op een rijtje te hebben waarmee je wil werken. Op deze manier kun je eenheid creëren. Kies bijvoorbeeld voor twee kleuren en één neutrale kleur, zoals zwart of wit. Houd je van opvallende kleuren? Dan kun je gaan voor complementaire kleuren die je tegenover elkaar zet, zoals rood en groen. Vind je dit iets te heftig? Dan kun je voor kleuren kiezen die iets dichter bij elkaar liggen, zoals roze en rood.

Verdeel de kleuren

Als je je keuze hebt gemaakt voor de kleuren op de muur, is het belangrijk te bepalen waar je de scheiding tussen de kleuren wil laten terugkomen. Dit kun je doen in de vorm van een rechte scheidingslijn, maar ook in de vorm van rondjes op de muur zoals op de bovenstaande foto. Die keuze is helemaal aan jou.

Kleuren ook in rest interieur

Bij colorblocking creëer je eenheid door de kleuren niet alleen op je muren, maar ook in andere delen van je inrichting te laten terugkomen. Laat de kleuren bijvoorbeeld terugkomen in je meubelen, maar ook in accessoires zoals de mat, kussentjes of het dekbed. Zo krijg je een gezellig én kloppend geheel.

Fotocredits
Headerfoto: Flexa

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3538

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven