Huis
Tuin
Video

10 dingen die alleen 'crazy plant ladies' herkennen

Je leest het goed, de term ‘crazy plant lady’ bestaat écht. Deze term, afgeleid van de ‘crazy cat lady’, is uiteraard bedoeld om de plantenliefhebbers onder ons een leuke naam te geven. Laten we testen of je tot deze groep behoort, hier zijn 10 dingen die alleen ‘crazy plant ladies’ zullen herkennen!

1. Je krijgt een slecht gevoel als je vergeet je planten water te geven

Je arriveert net op je werk en voelt ineens je de inner plant lady in je opkomen… je bent vergeten om je groene vriendjes water te geven voordat je wegging! En dat slechte gevoel gaat alleen maar weg als ze iets te drinken krijgen. Mmm, dilemma: terugrijden óf de buurvrouw bellen om te vragen of ze even langs wil gaan met de gieter.

2. Je maakt meer foto’s van je planten dan van wie dan ook

#instahusband move over, jij maakt liever foto's van je planten dan van jezelf. Als je plant maar goed zit!

3. Je praat tegen je planten. Heel veel...

Als je ze water geeft of als je even langs ze loopt, het maakt niet uit. Ze kunnen wel goed luisteren, vind je niet?

4. Je koopt regelmatig accessoires voor je planten

Ze krijgen nog net geen kleedgeld, maar wel regelmatig een nieuwe pot. Of je koopt gewoon een nieuwe gieter of plantenspuit, kan ook. Maar écht leuk worden je planten van deze geweldige accessoires

5. Je ziet door de planten het huis niet meer

Iedere keer als je ergens een mooie plant ziet staan gris je er een stekje vanaf en als je in het tuincentrum loopt kan je het niet over je hart krijgen om met lege handen naar huis te gaan. Hoe meer, hoe beter right? We snappen het, je partner misschien wat minder.

6. Je zorgt voor je stekje alsof het een baby is

Je organiseert nog net geen babyshower, maar steekt wel superveel tijd en moeite in je nieuwe vriend om hem thuis te laten voelen. Awh, zo lief.

7. Je praat het liefst de hele dag over je plant(en)

Als je niet met of tegen je plant praat, praat je wel over ze met iedereen die het wil horen. Je kunt vertellen over je planten alsof het over je kinderen gaat, maar zeg nou zelf, dat zijn ze praktisch ook wel.

8. Je aait liever je plant dan je huisdier

Oke, behalve je cactus dan. Het aaien van je plant is trouwens wel heel goed voor ‘m, het zorgt er namelijk onder andere voor dat ze sterkere bladeren krijgen.

9. Je kan niet op vakantie zonder dat je opvang regelt voor je planten

Tijdens werk durf je ze nog wel even alleen te laten, maar als je langer dan twee dagen van huis bent hebben ze echt iemand nodig die hen verzorgt. En dus schakel je je buurvrouw, moeder of zus in als plantsitter. Als ze maar in goede handen zijn.

10. Je zegt eerst gedag tegen je planten, dan pas tegen je partner

Als je thuiskomt klets je eerst even tegen je planten, soms nog voordat je je partner gedag zegt (net als in dit geval). Ach... ze begrijpen je ook veel beter, snappen we.

Herkende jij je in 6 of meer punten? Dan mag je jezelf een echte ‘crazy plant lady’ noemen!

Gelijk zin om nieuwe planten te shoppen? Hier vind je 6 planten die makkelijk te verzorgen zijn.

 

Fotocredits
Headerfoto: Vickholius Nugroho - Unsplash
Foto 1: Tyler Mullins - Unsplash
Foto 2: Sarah Dorweiler - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

 

ID: 4110

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven