Huis
Tuin
Video

Voor de foodies: deze lampen zijn gemaakt van échte croissants en baguettes

Krijg je honger van de bovenstaande foto? Dat is ook niet zo heel gek. Deze lampen in de vorm van croissantjes en stokbroden zien er niet alleen heel smakelijk uit, ze zijn ook nog eens gemaakt van écht brood.

Toch kun je er maar beter niet je tanden in zetten, want eetbaar zijn de broodlampen nu niet meer. De Japanse Yukiko Morita was eerst bakker, tot er bij haar een lichtje (ha!) ging branden en ze bedacht dat het veel leuker zou zijn als haar broodjes vereeuwigd zouden worden. Ze toverde haar broodjes om tot lampen en richtte daarmee haar eigen label Pampshade op.

Sindsdien verkoopt ze haar lichtgevende broden over heel de wereld, en je kunt je wel voorstellen dat die als.. tja, warme broodjes over de toonbank gaan. 

Hoe deze lampen gemaakt worden? Kwestie van broodje bakken, uithollen, lampje erin en een laklaagje er overheen? Zoiets ja, maar dan met heel veel precisie, passie en geduld. Kijk maar mee naar de volgende video: 

De lampen worden geleverd met een AA-batterij, dus geen gedoe met lelijke snoertjes en draden. Je kunt de lampen ophangen of neerleggen, bijvoorbeeld in de keuken, woonkamer of gewoon als nachtlampje. De kans is alleen wel groot dat je dan elke ochtend wakker wordt met een groot verlangen naar een vers croissantje. 

Hebben?

Via deze website is het croissantje te koop voor €81. Niet goedkoop voor een lamp, maar ze worden natuurlijk wel allemaal met de hand gemaakt. Dus een unieke lamp heb je dan zéker!

Marjolein Sintenie
ID: 9005

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven