Huis
Tuin
Video

De 3 beste tips tegen herfstblues

Wanneer de dagen weer wat korter worden en de zon zich wat minder laat zien krijgen sommigen onder ons last van herfstblues. Je voelt je futloos en bent snel geïrriteerd. Hoogste tijd om dit tegen te gaan.

Licht

Een gebrek aan licht zorgt voor een tekort aan vitamine D. Vitamine D krijg je door de zon, geeft ons energie en laat ons vrolijk voelen.  Als de zon er niet meer is, beïnvloedt dit je vrolijke energie. Zorg er daarom voor dat je ook in de herfst lekker naar buiten gaat. Het lijkt misschien grauw en bewolkt buiten, maar de lichtsterkte buiten zorgt er toch voor dat jouw stemming wordt verbeterd.

Eten

Je lichaam schreeuwt vaak tijdens de herfstblues om koolhydraten. Het eten van koolhydraten en suiker geeft dopamine aan de hersenen. Een moeilijk woord, maar het komt er op neer dat het eten van koolhydraten en suikers je voor korte termijn een blij gevoel geven. Daarom geeft je lichaam in de herfst meer prikkels om te gaan snacken. Het is dus eigenlijk niet jouw schuld wanneer je op de bank kruipt met lekkere, zoete snacks.  

Maar wat kun je eraan doen? Eet in plaats van heel veel koolhydraten juist pure chocolade met veel cacao, noten of vers fruit. Dit eten is gezonder, maar geeft bijna hetzelfde effect in de hersenen.  

Eet daarnaast ook wat meer vette vis. Vette vis bevat namelijk vitamine D en hier kunnen we wel wat extra van gebruiken.

Positief nieuws

Wanneer je somber bent zijn je hersenen nog gevoeliger voor negatieve prikkels. Door negatief nieuws kun je in een 'negatieve spiraal' komen. Het nieuws kan soms best somber zijn en met de herfstblues komt dit nieuws nog negatiever aan. Je wordt hier gemakkelijk angstig en bezorgd van en hierdoor raak je snel uitgeput. Vermijd daarom eens een tijdje het nieuws en actualiteitenprogramma’s. Focus je op de leuke en vrolijke dingen in het leven.  

En als je dan na een lekkere boswandeling onder je dekentje kruipt met een handje noten. Kies dan een komedie film in plaats van een zware drama film.

Fotobronnen

Headerfoto: Alex Geerts - Unsplash

ID: 2981

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven