Huis
Tuin
Video

Dit is volgens een interieurexpert de beste plek voor je bank

We zetten eigenlijk altijd de bank gelijk tegen de muur aan. Interieur designers geven ons echter de tip om dit niet te doen. Interieurontwerper Mariska Jagt vertelt ons de beste plek en legt uit waarom.

De bank is vaak een belangrijk meubelstuk dat de sfeer van het huis bepaalt. Hij moet jouw smaak zijn en natuurlijk ook nog lekker zitten. Maar welke bank je ook kiest, er is één gouden regel waar iedereen zich aan zou moeten houden. Mariska Jagt geeft deze gouden regel: “Plak je bank en meubels niet direct tegen de muur.”

Laat de kamer groter lijken

De reden van deze tip is dat het je kamer groter doet lijken. Je hoeft de bank niet midden in de kamer te zetten, een paar centimeter van de muur doet al wonderen. Door je bank hier neer te zetten creëer je luchtigheid. Deze ruimte kan je leeg laten, of je zet er een smal en hoog tafeltje neer. Heb je gelijk wat meer opbergplek, of kan je een leuke plant neerzetten. Kies voor een makkelijke Tillandsia of de Medinilla J'adore Dolce Vita die ook bloeit in de winter!

Wil je je kleine woonkamer nog wat groter laten lijken? Kies dan voor dit soort bank

Fotocredits
Fotografie: Francisco Martinez 

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3600

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven