Huis
Tuin
Video

Dit zijn de 7 gekste (en grappigste!) kamerplanten

Planten komen in alle vormen, maten en kleuren. Je hebt simpele groene planten met normale blaadjes, maar sommige planten maken het toch iets bonter. Wij hebben de gekste en grappigste kamerplanten voor je uitgezocht.

1. Haworthia cooperi

De vorm van deze plant is niet erg bijzonder. De kleur is echt wel een beetje apart. De puntjes van deze vetplant zijn namelijk bijna doorzichtig! Hierdoor heeft hij een heel apart uiterlijk. Een goede aanwinst voor je vetplantencollectie dus! 

2. Crassulla umbella

Deze vetplant heeft wel een heel aparte vorm. Door deze vorm wordt hij ook wel de ‘wine cup’ genoemd. Daarnaast groeien er ook nog eens schattig bloempjes uit.

3. Lithop

Deze plant lijkt eigenlijk niet eens op een plant! Het is eerder een steentje dat uit de grond komt. Echter komt er uit de lithop af en toe wel een mooie bloem gegroeid. Hoe dat eruitziet zie je hier

4. Venusvliegenvanger

Deze vleesetende plant is een bekende. Desalniettemin ziet hij er wel heel leuk uit! Door de kleine bekjes met scherpe tanden lijkt het soms net alsof deze plant allemaal hoofdjes heeft!

5. Bekerplant

Nog zo’n gekke vleesetende plant: de bekerplant. We snappen wel waar deze naam vandaan komt, want de bekerplant heeft wel heel bijzondere bekervormige zakken hangen. Hiermee lokt hij insecten en smikkelt ze daarna op.

6. Zaagcactus

Cactussen hebben scherpe stekels, toch? Nou, deze niet! Deze cactus heeft bladeren in zigzagvorm. Het ziet er heel grappig uit en je kunt je er niet aan bezeren. Handig voor als je kinderen hebt (of zelf erg onhandig bent).

7. Trachyandra Tortilis

Deze plant heeft niet alleen een bijzondere naam, hij heeft ook een heel bijzonder uiterlijk. De plant heeft geinige groene takjes die uit de grond steken. Deze takjes krullen op een grappige manier waardoor de plant bijna nep lijkt.

Julia van Rijn
ID: 8315

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven