Huis
Tuin
Video
Woonkamer

De kamerhortensia: stoer en kleurrijk

Een kamerhortensia is meer dan een mooie plant vol bloemen. De plant draagt bij aan een goede luchtvochtigheid in huis en in een stoere pot is het ook nog eens een bloemrijke blikvanger in je interieur.

Verzorging

De kamerhortensia heeft niet heel veel verzorging nodig, al lust hij wel wat water. Zo heeft de plant iets meer vocht nodig dan andere kamerplanten, zo'n 2 á 3 keer per week een flinke slok water is genoeg. Hortensia's houden overigens niet van natte voeten, dus als de potgrond vochtig aanvoelt heeft de plant genoeg water.

Gezonde plant

Het is niet alleen een prachtige plant, hij draagt ook nog eens bij aan je gezondheid. De plant heeft namelijk een sterk vochtregulerende werking en zorgt daardoor voor een goede luchtvochtigheid in huis. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen klachten als een droge huid, hoofdpijn en droge ogen optreden. Bij een goede luchtvochtigheid nemen deze klachten af en voel je je een stuk prettiger en heb je meer energie. In dit filmpje wordt meer uitgelegd over de wonderlijke werking van de hortensia.

Hortensia tips

Naast dat de plant weinig verzorging nodig heeft en goed voor je gezondheid is, is de plant ook nog eens een blikvanger in huis. Je kunt zelf bepalen wat voor uitstraling je de plant wil geven. Wil je het een klassieke, romantische uitstraling geven, zet de plant dan in een klassieke witte pot. Wil je de plant juist een stoere uitstraling geven, zet hem dan in een stoere bruine of zwarte pot zoals wij deden in de warme knusse woonkamer. Je kunt ook creatief omgaan met de plant, denk er bijvoorbeeld aan om de plant in een plantenzak op te hangen aan het plafond of combineer de verschillende kleuren. In ieder interieur is er wel een plekje voor de kamerhortensia. 

ID: 2365

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven