Huis
Tuin
Video

5x de mooiste decoratieve vogelkooien voor in huis en tuin

Ondanks dat vogels hele leuke huisdieren zijn, zijn ze niet voor iedereen weggelegd. Vogels kunnen namelijk wel een handvol zijn en het gekwetter is ook niet niks. De oplossing? Een decoratieve vogelkooi, eventueel met nepvogeltjes.

Met deze 5 decoratieve vogelkooien voor in huis én tuin heb je toch vogels in huis zonder het er druk mee te hebben.

1. Vol met planten

In een vogelkooi hoeven natuurlijk niet alleen vogels te leven. Planten doen het hier ook prima! Vooral hangplanten staan prachtig. Zorg ervoor dat de onderkant van de kooi dicht is en zet er dan een of meerdere potjes met planten in. Dit staat heel romantisch in de tuin, maar ook binnenshuis is het mooi.

2. Display voor kaarsen

Wil je je kaarsen nét iets extra’s geven? Zet ze dan in een vogelkooi! Het veiligste is om die kooi dan gewoon ergens neer te zetten in plaats van op te hangen. Door je kaarsen hierin te zetten krijgen ze iets antieks wat heel mooi staat. Let wel even op dat het materiaal van de kooi niet brandbaar moet zijn, of laat de kaarsen gewoon uit. 

3. Vogelkooi of lamp?

Een andere manier om verlichting toe te voegen aan de vogelkooi, is om er een lampenkap van te maken. Dit kun je zelf toen en schattige vogeltjes toevoegen, maar er staan er ook veel te koop, op Etsy bijvoorbeeld. Deze lamp is ideaal voor op de kinderkamer, maar in je eigen slaapkamer kan hij ook heel schattig staan.

4. Buitenverlichting

Ook buiten kan de lamp in vorm van een vogelkooi niet ontbreken. Geef de ruimte onder je overkapping bijvoorbeeld meer sfeer met deze lampenkap. Bonus: het lijk ook nog eens alsof je tuin vol leuke vogeltjes zit.

5. Functionele vogelkooi

Een vogelkooi hoeft niet alleen maar decoratief te zijn. Je kunt hem ook een handige functie geven. Monteer er bijvoorbeeld planken in om 'm als kast te gebruiken. Je kunt hem dan gebruiken als servieskast, maar ook in de badkamer met handdoeken erin is hij handig.

Julia van Rijn
ID: 9076

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven