Huis
Tuin
Video

Deze designlamp van natuurlijke materialen past in elk interieur

De Scandinavische Octo lampen zijn favoriet! Niet alleen omdat ze prachtig zijn, maar ook omdat ze in praktisch elk interieur passen.

Maak kennis met een van onze favoriete designlampen: de Octo lamp. De Scandinavische designlamp is niet alleen erg mooi, hij is ook nog eens multi inzetbaar én gemaakt van natuurlijke materialen.

octo lamp
secto lamp

Octo, Secto, Victo etc.
Het Finse label Secto Design begon ooit met de productie en verkoop van meubelen van gelijmd hout. Hier kwam al snel de rechte Secto lamp uit voort (zie foto hierboven), samen met zijn rondere ‘broertje’ de Octo lamp. De lampen worden gekenmerkt door de heldere lijnen en de architectonische vormen. Inmiddels zijn er in dezelfde lijn nog veel meer varianten ontworpen, zoals de eveneens ronde -maar nét even andere- Victo lamp. Alle lampen zijn in verschillende houttinten, zwart én wit te koop.

octo lamp

Erg fijn: de lichtbron zit verstopt in het luchtige ontwerp zodat je niet verblind wordt als je in de lamp kijkt.

Multi inzetbaar
Extra leuk aan deze lamp is dat de lamp in vrijwel elk interieur zou passen. Zoals hierboven genoemd is de lamp van Finse komaf en is het van natuurlijke materialen gemaakt. Dus..., 1+1=2, zou je zeggen dat de lamp perfect in Scandinavische interieuren zou passen. Klopt! Maar daarnaast past de lamp eigenlijk in veel meer woonstijlen. Door de strakke én tegelijkertijd sierlijke vormen past de lamp net zo goed in een modern interieur. Maar door het gebruik van simpele en natuurlijke materialen past het tegelijkertijd ook weer heel goed in een minimalistisch, werelds en zelfs eclectisch interieur.

Nog een favoriet
Een andere lamp van natuurlijke materialen die we momenteel heel veel voorbij zien komen is dit exemplaar. Eveneens een favoriet!

Foto’s: Secto Design
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3198

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven